ВЕЖБА ЗА РУСКИ НАПАД: Амерички војници стижу у Берлин

Бета

уторак, 19. 03. 2019. у 17:28

ВЕЖБА ЗА РУСКИ НАПАД: Амерички војници стижу у Берлин

Илустрација / Фото Ап

Америчка команда за Европу је саопштила да је 350 војника из Прве оклопне дивизије стигло у Берлин, као део групе од 1.500 војника која ће доћи ове недеље
Стотине америчких војника су данас почеле да стижу у Берлин у оквиру првог теста стратегије брзог ангажовања која треба да ојача присуство НАТО у источној Европи у случају руског напада или других хитних ситуација.

Прочитајте још:
АМЕРИЧКИ СТРАТЕЗИ О РАТУ СА РУСИЈОМ: Сваки пут би нам базе завршиле у пламену, а бродови на дну мора

Америчка команда за Европу је саопштила да је 350 војника из Прве оклопне дивизије стигло у Берлин, као део групе од 1.500 војника која ће доћи ове недеље.

Они иду у Пољску, где ће се повезати с тенковима и другом тешком опремом која се допрема из Холандије.

Прочитајте још:
Размештање бомбардера на Криму — одговор на ракете у Румунији

Они ће потом учествовати у маневрима с пољским војницима.

Идеја стратегије "динамичне употребе снага" је да "брзо повећа број борбено способних трупа" у Европи када за то има потребе.

САД, Канада, Немачка и Велика Британија већ предводе јединице величине батаљона у Пољској, Летонији, Литванији и Естонији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

KOLIKO CE MONTENEGRO POSLAT VOJNIKA

19.03.2019. 18:01

JEDNOG ILI DVOJICU? Poljska ce biti prva i sledeca u evropi, koja ce osetit sta znaci A-Bomba, zaigrali su se naveliko, misle da ih Vijcek cuva s neba.

maniks

19.03.2019. 18:08

Koji je ovo cirkus , koga mogu da uplase 1500 klovnova, medjutim ako im se pridruze do dva vojnika iz Crnje Gore e to ce onda biti sila koja ne samo da ce uzdrmati Rusiju vec i Kinezi mobilisace sve raspolozive snage sto je sigurno sigurno.

Dragan

19.03.2019. 20:58

Ha ha ha. Pa kineska redovna vojska ima više ljudi nego evropa stanovnika. Plus tehnika i naoružanje. Pa plus Rusija, Indija, itd... Pa nije ovo vreme indijanaca koje su zavadili pa zavladali.Naš Kalemegdan je stariji od amerike.Amer baš žešće prsli. A i EU uz njih.

Mikiboy

19.03.2019. 22:36

Vezbaju u slucaju napada Rusa.Pa sta vezbate u Berlinu jer ako Rusi napadnu bice to Pentagon na prvom mestu.