ПУТОВАЊЕ КОЈЕ ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИЛО: Како је фитнес тренер постао сурови масовни убица

Новости онлине

15. 03. 2019. у 20:41

ПУТОВАЊЕ КОЈЕ ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИЛО: Како је фитнес тренер постао сурови масовни убица

AP Photo / Брентон Тарант

Брентон Тарант (28), починилац терористичког напада на две џамије у Новом Зеланду, похађао је средњу школу у Графтону, а потом се 2009. запослио као лични тренер у фитнес центру „Биг Ривер џим“
АУСТРАЛИЈАНАЦ идентификован као Брентон Тарант (28), починилац терористичког напада на две џамије у Новом Зеланду у којем је убијено најмање 49 особа, док је више десетина повређено, детињство је провео у Графтону, малом граду на северу Новог Јужног Велса у Аустралији.

Његов отац је био професионални спортиста који је иза себе имао 75 триатлона, а умро је од рака 2010. са само 49 година. Тарант је похађао локалну средњу школу, а потом се 2009. запослио као лични тренер у фитнес центру „Биг Ривер џим“ где је радио до 2011. године.

Шефица теретане Рејси Греј изјавила је са ТВ мрежу Еј-Би-Си да је Тарант био јако дисциплинован, хранио се здраво и строго поштовао режим вежбања, а када је дао отказ путовао је светом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РУСКИ ЕКСПЕРТ АНАЛИЗИРА: Ко је заиста одговоран за трагедију на Новом Зеланду

„Био је јако предан вежбању, али и учењу других. Сам се посветио теретани да би добио дозволу за личног тренера и тренирао друге. Био је јако добар у томе. А кад кажем да је био предан, био је предан пуно више од осталих људи. У теретани је проводио пуно времена, дизао тегове. Учествовао је у програму бесплатне физичке активности за сиромашнију децу у заједници и то га је веома радовало“, испричала је Грејова, пренео је загребачки „Јутарњи лист“.

Она је додала да с њим никад није причала о политичким или верским ставовима, те да га није никад чула да другима прича о томе.

„Из уопштених разговора о животу које смо водили, није ми се чинио као неко ко има екстремне ставове нити било какав интерес у томе. Знам да је пуно путовао откако је напустио Графтон. Ишао је на друге континенте. Знам да је био у разним земљама и доживљавао разна искуства, па бих рекла да се на тим путовањима њему нешто догодило“, навела је Грејова.

Тарант је боравио у Европи, а био је и у југоисточној и источној Азији. Између осталог био је у Северној Кореји где се фотографисао заједно с групом туриста.

Описао се као „обичан бели мушкарац из обичне, радничке породице с ниским примањима“. На породичној фотографији, коју су објавили аустралијски медији, Тарант је још беба с плавом коврџавом косом, у татином наручју.

Грејова је открила и да Таранту отац умро када је завршавао средњу школу, а да од ближе породице има мајку и сестру. Аустралијски премијер Скот Морисон је раније потврдио раније да је Тарант држављанин Аустралије и изјавио да је у питању насилан, екстремно десни терориста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dačo

15.03.2019. 21:53

ako nije imao velika primanja kako je mnogo mogao putovati,kurir nečiji je bio

Ivan Zgrozeni

15.03.2019. 22:18

И ја сам путовао у те делове света и дошао до неких закључака али никада не бих због тога пуцао у невине људе. На основу тих искустава схватио сам колико је наша култура и наша религија супериорна и тиме се поносим.