ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЧИСТКУ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Дума реаговала на антируску резолуцију

Новости онлине

уторак, 12. 03. 2019. у 19:41

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЧИСТКУ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Дума реаговала на антируску резолуцију

Depositphotos

Бирачи могу да почисте редове садашњег „антиевропског“ Европског парламента, прокоментарисао је Константин Косачов усвајање антируске резолуције у Бриселу
Бирачи могу да почисте редове садашњег „антиевропског“ Европског парламента, прокоментарисао је шеф Комитета Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов усвајање антируске резолуције у Бриселу.

Европски парламент је усвојио резолуцију о политичким односима Брисела и Москве, у којој се налази предлог да се обустави изградња „Северног тока 2“. У документу се наводи да би тај пројекат повећао зависност ЕУ од испорука руског гаса, да прети унутрашњем европском тржишту и да није у складу са енергетском политиком ЕУ и њених стратешких партнера.

„Европски парламент није спреман за дијалог“

Резолуцију коју је усвојио Европски парламент дочекана је у Русији са оштром критиком. Шеф Комитета Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов је изјавио да је Европски парламент на тај начин гласао и против интереса Европе. Према његовим речима, позив да се заустави изградња „Северног тока 2“ иде на руку лобистима америчких интереса.

„Не би ме изненадило да у мају бирачи европских држава почисте редове садашњег антиевропског Европског парламента“, написао је Косачов на Фејсбуку. „Документ у целини изгледа прилично безнадежно. Европски парламент елементарно није спреман за дијалог са нама, руским парламентарцима и једноставно се плаши чињеница и алтернативног мишљења“, навео је сенатор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРЖАВНА ДУМА РУСИЈЕ: Имамо право да пратимо НАТО вежбе на Арктику

„Покушаји да се омете зближавање“

Члан Комитета Државне думе за међународне послове Сергеј Железњак је рекао за Спутњик да одлазећи састав Европског парламента покушава да постави мину испод покушаја ресетовања односа Русије и европских држава. „Ми одавно видимо процес губитка политичке самосталности Европе“, казао је он.

Према мишљењу руског посланика, Европски парламент врши функцију „америчког рога“ у Европи, ширећи антируску реторику и формирајући неутемељене оптужбе и захтеве према Москви. „Намера да се уведу нове санкције нашој држави и да се заустави пројекат ’Северни ток 2‘ звучи као ехо америчких претњи према Русији и гасном пројекту у којем учествују водеће државе Европе“, закључио је Железњак.

,,Руска упорност доноси плодове“


Посланик Државне думе Адалби Шхагошев у разговору за РТ изјавио је да су позиви да се онемогући изградња „Северног ток 2“ уперени против енергетске безбедности Европе. Према његовим речима, застарела мрежа која пролази кроз Украјину и непоузданост те мреже су добро познате канцеларки Немачке Ангели Меркел и европским партнерима.

„Европски партнери доносе одлуке како би задовољили САД и добили политичке бонусе, што нема никакве везе са реалношћу“, истакао је руски посланик. Шхагошев је нагласио да нема алтернативе руском гасу у Европи у скорије време. Парламентарац је изразио увереност да прагматичност Европљана и упорност Русије у тој области доносе своје плодове.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mikiboy

12.03.2019. 20:52

Pa izgleda da Evropa nije shvatila da je njihov dzin mrtav.Bolje bi im bilo da se sto pre okrenu Rusiji. Ko pre devojci nhegova je.Pobedice najbrzi.