БЕОГРАД - Од 2.043 најбогатијих људи на свету на Форбсовој листи, 227 су жене, које заједно поседују 852,8 милијарди долара.

Већина најбогатијих жена на свету свој новац је наследила, али неке од њих су својим радом и трудом успеле да дођу до вртоглавог богатства на банковним рачунима.

Када је реч о најбогатијим женама, нису у питању само певачице, глумице, манекенке, већ способне жене које су успеле да се изборе са потешкоћама и напорима, радом и трудом створе милијарде, а самим тим и уживају у свом богатству.

Ипак, неке од њих су и насладнице богатства својих мужева или чланова породице, пише "Блиц". Францускиња Лилијан Бетенкорт је набогатија жена са богатством од 39,5 милијарди долара. Њено богатство је за 3,4 милијарди долара веће него прошле године. Бетенкортова поседује трећину козметичке куће "Л'ореал" са својом децом. Њен отац Ежен Шилер, основао је компанију 1907. године, и преминуо 1957. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Форбс“ објавио списак сто најутицајнијих Руса

Друга по богатству је Алис Валтон, која је "тешка" 33,8 милијарди долара, што је за 1,5 милијарди више него прошле године. Она је једина ћерка оснивача "Wal-Marta" Сема Валтона, никада није активно учествовала у послу, али је наследила деонице и дивиденде "Wal-Marta".

Жаклин Марс има богатство вредно 27 милијарди долара, а њен деда Франк Марс основао је компанију "Марс", највећег произвођача слаткиша.

На четвртом месту је Марија Франка Фисоло која поседује богатство у износу од 25,2 милијарди долара, захваљујући тасту који је заслужан за Нутелу, а њен последњи муж Микеле Фереро, саградио империју "Ферреро Гроуп".

На петом месту листе налази се Сузан Калтен чије се богатство процењује на 20,4 милијарди долара. Најбогатија Немица заједно с братом, води успешну фармацеутску компанију, а осим тога власница је половине деоница BMW-а.