Директор и оснивач модне компаније "Тед Бејкер" Реј Келвин повукао се данас са тог места након оптужби да је наметнуо "културу грљења" у својој компанији.

Келвин је био принуђен да узме одсуство прошле године када су се појавиле оптужбе за злостављање. Он је одбацио те наводе, преноси АП.

Прочитајте још:НОВО РОЧИШТЕ ПРОТИВ ЈУТКЕ: Жене спремне за суд и све што их чека

Према речима извршног председника Дејвида Бернстајна, Реј Келвин је, у светлу оптужби изнесених против њега, одлучио да је у интересу компаније да да оставку како би "фирма наставила даље под новим вођством".

Реј Келвин је основао бренд "Тед Бејкер" 1988. године у Глазгову. Аналитичар Џорж Салмон тврди да је Келвин био кључан за то што је "Тед Бејкер" од једне продванице у Глазгову постао глобална компанија вредна више од милијарду фунти. Додао је, међутим, да је последњих неколико месеци довело до тога да почетна вредност фирме нестане.

У петицији коју је потписало преко 2.000 радника наводи се да је Келвин тражио од женског особља да му седи у крилу и да им масира уши, као и да је једном приликом скинуо мајицу и причао о свом сексуалном животу, пише "Индепендент".