Држављанин Словеније ухапшен је протеклог викенда у Тајланду јер је искалио бес на изборним плакатима странке Палан Прачарат, на којима је била и фотографија премијера Прајут Чан-о-чаа.


Овај 49-годишњак је, након што је откривен, свој вандализам полицији оправдао љубавним јадима, објавили су у понедељак словеначки медији који се позивају на тајландски портал на енглеском језику Таивиса, преноси Хина.


Неименовани словеначки туриста оштетио је ножем за Дан заљубљених на истоку Тајланда осам плаката локалног кандидата Чалонга Маралерта из војсци блиске странке Палан Прачарат, а на плакатима је био и лик премијера Прајут Чан-о-чаа.


Полиција је Словенца открила на основу снимака видео-камера, али показало се да рупа на челу премијера на плакату није била узрокована ножем који је откривен код туристе. Он је ипак признао да је оштетио плакате, с необичним објашњењем да је то учинио у пијаном стању и због љубавног разочарења.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Погледајте луде поклоне за Дан заљубљених


Испричао је да је за Дан заљубљених на вечери намеравао да запроси своју тајландску пријатељицу, али да девојка није дошла на састанак, правдајући се обавезама које има као волонтерка у предизборној кампањи Чалонга Маралерта.


Због љутње и разочарања, исте се вечери напио, а онда искалио бес на плакатима с ликом политичара, очигледно га кривећи за неуспели љубавни састанак.


"Нисам успео да је добијем ни на телефон, па сам се напио, сео на мотор и свој бес истресао на плакате", наводно је полицији испричао заљубљени човек којега је полиција након признања ослободила уз опомену, одуставши од казнене пријаве за вандализам.


Словенац се након тога извинио кандидату Чалонгу на конференцији за новинаре, а Чалонг је његово извињење примио и уважио, преносе словеначки медији.