СУД У КИЈЕВУ ПРЕСУДИО: Јанукович је издао државу

Новости онлине

24. 01. 2019. у 09:54

СУД У КИЈЕВУ ПРЕСУДИО: Јанукович је издао државу

Фото Танјуг/Ап

Суд у Кијеву прогласио је бившег председника Украјине Виктора Јануковича кривим у предмету издаје државе и саучесником у промени граница земље
Суд у Кијеву прогласио је бившег председника Украјине Виктора Јануковича кривим у предмету издаје државе и саучесником у промени граница земље. У прочитаној пресуди се наводи да је кривица доказана. Висина казне још није објављена.

„Без обзира на то што оптужени није признао кривицу, суд, након саслушавања сведока, истраживања доказа експерата, документа и правих доказа и оцена закључака адвоката одбране и тужилаца, сматра да је кривица оптуженог у извршењу злочина доказана“, рекао је судија на седници.

Тужилаштво тражи да се Јануковичу одреди затвор од 15 година. Пресуда је објављена без присуства Јануковича, који се налази у Русији. Он је случај назвао намештеним.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “НАРАНЏАСТА ПРИНЦЕЗА“: Јулија Тимошенко кандидат за председника Украјине

Суд је покренуо предмет о издаји државе против Виктора Јануковича крајем јуна 2017. године. То је једно од низа кривичних дела које су нове украјинске власти покренуле против бившег шефа државе након државног удара 2014. године.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

bosnjo

24.01.2019. 10:05

Ukraina treba raspisati crvenu potjernicu za bivsim predsjednikom Janukovicem. A potom ga osuditi na smrtnu kaznu vjesanjem

Vlajko

24.01.2019. 10:09

A državni udar je bio po zakonu? Na ulici su smenili legitimno izabranog predsednika i Vladu, uz pomoć amričkih specijalaca koji su pucali sa krovova i na narod i na policajce da bi izavali krvoproliće. To je demokratija.

esb-puerto@arcor.de

24.01.2019. 15:34

Ukrajina će biti kao BiH .. Privreda unazaduje .. A Donbas će ostati Rusko područje ..Njoj napredka nema od tog dana kada su silom zauzeli državne funkcije da bi sproveli to što im zapad naređuje.. Samo zajebali se malo . Ukrajina je počela da tone , samo im to još niko nije javio..

Иван Згрожени

25.01.2019. 04:16

Који лажови. Јануковича нема на политичкој сцени. Зашто онда не спроведу "споразум са ЕУ"?