ЈАКА ЕКСПЛОЗИЈА У ФРАНЦУСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Гас у Паризу убио два ватрогасца (ФОТО+ВИДЕО)

Горан Чворовић

12. 01. 2019. у 09:50

ЈАКА ЕКСПЛОЗИЈА У ФРАНЦУСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Гас у Паризу убио два ватрогасца  (ФОТО+ВИДЕО)

twitter.com/JBMontarnier

Стравична експлозија потресла данас француску престоницу док су провераване инсталације у једној пекари

ПАРИЗ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"


СТРАВИЧНА експлозија потресла је јутрос Париз. Власти су брзо одагнале страховања да је реч о терористичком нападу - испоставило се да је детонацију изазвала гасна инсталација. Два ватрогасца су погинула, дванаест особа је тешко повређено, а 37 лакше.

Три особе су се јуче по подне налазиле у критичном стању. Власти су најпре саопштиле да је погинуло четворо људи, али су касније кориговале биланс.

До експлозије је дошло у пекари и ресторану у улици Тревиз у Деветом арондисману. Ватрогасци су позвани због цурења гаса у 8.37, а детонација је одјекнула петнаестак минута после почетка њихове интервенције.

Експлозија је била страшна. Свуда наоколо налазили су се уништени и преврнути аутомобили, разваљени излози, крш и шут, док је ватра захватила приземље и први спрат зграде у којој се догодила несрећа. Прозори и излози су поломљени на неколико оближњих зграда, док су на улици лежали ошамућени и повређени људи којима је пружана прва помоћ.

Све је изгледало као да је бачена бомба разорне снаге. Колико је удар био јак, потврдили су и станари околних зграда, који су изјавили да су у првом тренутку помислили да је реч о земљотресу.

Унесрећенима је помоћ пружало 270 спасилаца, док су власти позвале грађане да заобилазе овај сектор. На место несреће отишли су премијер Едуар Филип, министар унуташњих послова Кристоф Кастанер и градоначелница Париза Ан Идалго.twitter.com/JBMontarnier
twitter.com/JBMontarnier

Фото Танјуг-АП
Фото Танјуг-АП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

* КОМЕНТАР *

12.01.2019. 12:24

Класична намештаљка!!! Сада ће ванредно стање, што значи забрана окупљања а самим тим и гушење протеста жутих прслука!!!