Убице новинара Џамала Кашогија су његове посмртне остатке бацили у канализацију, пошто су претходно његово тело уништили киселином, пренео је турски Сабах.

Провладин дневник, не наводећи изворе, навео је да је испитивање узорака из канализације резиденције саудијског конзула у Истанбулу омогућило откривање трагова киселине.

“Истражитељи оцењују да је тело новинара, који је критиковао саудијску власт, растопљено у киселини, а када је претворено у течност изливено је у канализацију“, пише Сабах.

Иако су првобитно саудијске власти негирале убиство новинара у просторијама саудијског конзулата у Истанбулу, касније је објављено да се то догодило у операцији коју званични Ријад није одобрио.

Саудијски, ипак, и даље не откривају где је тело убијеног новинара, после чега су се појавиле спекулације да је оно уништено.

Једини званични податак изнело је турско тужилаштво, које је потврдило да је Кашоги убијен чим је ушао у конзулат и да је потом његово тело раскомадано.

Ердоган: Дали смо аудио-снимке Кашогијевог убиства,сви знају

 Председник Турске Режеп Тајип Ердоган изјавио је данас да су званичници из Саудијске Арабије, САД, Немачке, Француске и Велике Британије преслушали аудио-снимке у вези са убиством новинара Џамала Кашогија које им је Турска дала.

"Дали смо снимке. Дали смо их Саудијској Арабији, Американцима, Немцима, Французима и Британцима, свима њима. Они су преслушали све разговоре. Знају", рекао је Ердоган.

Он је такође позвао Ријад да идентификује убицу у 15-чланум тиму који је стигао у Турску неколико дана пре Кашогијевог убиства, преноси Ројтерс.

"Саудијска влада може то да открије тако што ће натерати ову петнаесторицу да проговоре", рекао је он.