ДАЛАЈ ЛАМА УЗ ДЕСНИЦУ: Европа припада Европљанима

Бета

12. 09. 2018. у 18:41

ДАЛАЈ ЛАМА УЗ ДЕСНИЦУ: Европа припада Европљанима

AP Photo

Обраћајући се на конференцији у Малмеу где се налази велики број имиграната духовни вођа Тибетанаца истакао да би Еввропа требало да помогне избеглицама, али да би они требало да се врате домовима
Духовни вођа Тибетанаца далај лама оценио је данас у Шведској да Европа припада Европљанима и да је пожељно дугорочно гледано да се избеглице врате својим домовима и изграде своје земље.

Обраћајући се на конференцији у Малмеу где се налази велики број имиграната, далај лама је истакао да је Европа "морално одговорна" да помогне избеглицама чији су животи заиста у опасности.

Прочитајте још:ИЗБОРИ У ШВЕДСКОЈ: Продор крајње деснице

"Примите их, помозите им, образујте их... Али догорочно гледано, они (избеглице) треба да се врате и развијају своје земље", рекао је духовни вођа Тибетанаца који је 1959. године отишао с Тибета у Индију после неуспелог устанка и интервенције кинеских власти у тој области.

"Мислим да Европа припада Европљанима", рекао је далај лама (83), добитник Нобелове награде за мир 1989. године, а чију мисао многе његове присталице пореде с идејама Махатме Гандија или Мартина Лутера Кинга.

Прочитајте још:ШВЕДСКА У СТРАХУ ОД ДЕСНИЦЕ: Покренута кампања "Све сем Шведских демократа"

У Шведској су у недељу одржани парламентарни избори на којима је екстремна десница која се залаже против имиграције стигла трећа, после владајуће Социјалдемократске странке и конзервативаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

NicKool

12.09.2018. 19:55

i sta je on pametno pomislio?! tako nesto svi misle, ali to je mnogo lakse reci nego uraditi. treba oni za sve to vreme da jedu i piju, da zaradjuju, pa onda im se mogima svidi pa pozele da se integrisu.