Доналд Трамп поново позвао на бојкот Харли Дејвидсона

Танјуг

понедељак, 13. 08. 2018. у 09:41

Доналд Трамп поново позвао на бојкот Харли Дејвидсона
Трамп је на Твитеру објавио је да "многи власници Харлија-Дејвидсона" намеравају да бојкотују ту компанију ако она пребаци производњу у иностранство

Председник САД Доналд Трамп поново је позвао на бојкот америчког произвођача мотоцикала "Харли Дејвидсона", који је у јуну најавио да ће, због пораста трошкова услед нових европских тарифа, пребацити производњу за европско тржиште из САД у иностранство.

Трамп је на Твитеру објавио је да "многи власници Харлија-Дејвидсона" намеравају да бојкотују ту компанију ако она пребаци производњу у иностранство, пренео је АП.

Прочитајте још - Трамп критикује Харли Дејвидсон

"Бројни власници Харлија-Дејвидсона планирају да бојкотују ту компанију ако се производња пресели у иностранство. Савршено! Већина других компанија долази код нас, међу којима и конкуренти Харлија", написао је Трамп.

Он је то објавио дан након што се у суботу у свом голф клубу у Њу Џерсију састао сао око 180 бајкера из групе "Бајкери за Трампа".

"Харли-Дејвидсон" је раније саопштио да су европске тарифе на увоз мотора из САД повећане са шест на 31 одсто, поручивши да због тога неће повећати своје цене, јер би то могло да има "трајне штетне последице по пословање компаније у региону"


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Igor

14.08.2018. 11:22

Kada ce ljudi shvatiti da je maloprodajna cena svakog vozila veca od 300% od proizvodne. ?