Обраћајући се путем видео линка из Москве, узбуњивач и бивши сарадник НСА Едвард Сноуден поручио је да председник САД Доналд Трамп никога на свету не воли више од руског председника Владимира Путина.

Јасно је, како пише "Хафингтон пост", да је Трамп велики Пуинов обожаватељ, а Сноуден сматра да Американци не би требало рачунају да ће специјални изасланик за истрагу о могућем руском мешању у америчке председничке изборе 2016. године Роберт Малер "раскринкати" Трампа за сарадњу са Кремљом.

Прочитајте још: Ким за самит са Трампом и прекид непријателјстава са САД

"Не постоји нико на свету кога Трамп воли више од руског председника. Мислим да људи превише траже када се надају да ће Малерова истрага открити нешто о Трампу", рекао је Сноуден, додајући да свет тако не функционише и да живот није толико једноставан, преноси "Хафингтон пост".

Сноуден такође сматра да Трамп није тип особе коју би Путин могао да искористи.

"Да будем искрен, свако ко је чуо Трампа како прича три минута зна да је он рушевина. Лик не може да се сети шта је хтео да каже на крају реченице", прича Сноуден.

Прочитајте још: Кремљ: Датума самита Путин-Трамп још нема, припреме што пре

Међутим, како каже, то не значи да Трамп није желео да сарађује и да уради било шта како би стекао предност.

"Верујем да свет може да буде бољи. Верујем да би све требало да буде бољи. То се неће десити ако га ми не учинимо таквим. То захтева ризик. То захтева много рада. На крају, то ће можда захтевати и жртву", рекао је Сноуден.

Сматра да ако се времена мењају на горе, могу да се мењају на боље уколико се више добрих људи организује.

"Ако смо спремни да повучемо линије које нећемо дозволити људима да пређу сем ако нас помере, клатно ће се зањихати", каже Сноуден.