Спречен напад на Путина и Вучића!

Б. В. - Д. М.

11. 05. 2018. у 13:51

Терористи спремали масакр током марша "Бесмртни пук" пре три дана у Москви. Приведено 20 осумњичених, а у мисији "чишћења" убијено 26 фанатика

Спречен напад на Путина и Вучића!

AP Photo

РУСКЕ безбедносне службе спречиле су терористички напад на учеснике марша "Бесмртни пук" у Москви, на Дан победе 9. маја, који су предводили председници Русије и Србије, Владимир Путин и Александар Вучић, и израелски премијер Бењамин Нетанијаху.

Руски званичници саопштили су да је осујећена акција која је за епилог могла да има трагедију огромних размера, с обзиром на то да је државничка тројка на улицама Москве била на челу колоне од милион људи.

- Неколико група које су планирале да нападну учеснике "Бесмртног пука" је ухапшено. Они су већ имали спремно оружје за ову акцију - открио је заменик министра спољних послова Русије Олег Сиромолотов, задужен за тероризам, иначе некадашњи шеф контраобавештајне Федералне службе безбедности (ФСБ).

У опсежној акцији разбијања терористичке мреже, руски специјалци извршили су 17 рација на подручју западног Сибира, где су терористи били лоцирани, и приведено је 20 осумњичених. Сиромолотов је рекао и да је током мисије "чишћења", која је трајала пет дана, од 21. до 24. априла, у Русији убијено 26 терориста.

Он је подсетио и да је 2017. група терориста спремала крвопролиће у Санкт Петербургу, такође у време манифестације "Бесмртни пук". Интересантно је да су они имали и резервну групу терориста која је чекала команду у Сибиру.

- Истрага је показала да су похапшени терористи били финансирани из Турске и да су имали резервну групу која је чекала команду у Сибиру. Терористи који су сада похапшени спремали су се за акцију из Новог Уренгоја - открио је Сиромолотов.

Вучић je рекао данас да је о опасности која је претила учесницима марша сазнао по повратку у Београд:

- Видео сам информације да је спречен терористички напад. И да је дошло до нечега, мислим да ми се ништа не би десило јер су ме грађани који су хтели да буду уз свог председника Путина изгурали из првог реда.

Знајући да муслимански терористи припремају крваве акције за време празновања Дана победе, руска полиција је дуже време пратила фанатике, а онда их ухапсила. Иначе, све зграде које имају прозоре с погледом на главну московску улицу су преконтролисане, а такође и мансарде и кровови. За одржавање безбедности током мајских празника у Москви било је ангажовано 73.000 припадника Руске гарде, а на Дану победе у првим редовима било је распоређено њих 2.500. Цео Црвени трг је био рестриктиван простор, и до бине се могло проћи само кроз неколико врата која детектују метал и експлозив.

За безбедност су били задужени и снајперисти

СТЕФАНОВИЋ: ЧЕКАМО ПОДАТКЕ

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Србије у контакту је са руским службама безбедности и очекујемо да нам доставе више информација поводом планираног терористичког напада - рекао је данас министар Небојша Стефановић. Он је похвалио колеге из руских безбедносних служби на изузетној професионалности и одличној реакцији којом су спречили трагичне последице:

- Ово је још један доказ да тероризам представља највећу безбедносну претњу у свету и да ће наша полиција наставити да сарађује са руским службама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

DW

11.05.2018. 14:13

Još će da ispadne da je Vučić bio glavna meta. Usput, gde je Vučiću georgijevska lenta na reveru? Netanjahu je ima.

tavariš samovar

11.05.2018. 16:48

da li ima nekoga u galaksiji da veruje u ovako nešto jeftine dude varalice za narod rusije I srbije pa zar nisu oni osvojili simpatije svog naroda sveta ko još može da mrzi njih dvojicu u rusiji I srbiji narod uživa ptice cvrkucu cvece miriše ali dobro malo ovakvih vesti da se zebrine neko od neukog naroda a I tajkuni u rusiji I srbiji da bi ostali bez svog bogastva

ratimir

11.05.2018. 17:50

pa zar putin nije izdao naredbu da se takvi zlikovci smiču na licu mesta ukoliko su službe bezbednosti izložene riziku

Marko

11.05.2018. 21:16

Samo jedno Mi nije jasno kako ovi srpski novinari dolaze do podataka..pre srpske obavestajne sluzbe,ili novinari Rusje salju vazne podatke izvan Rusije...Po meni svi u svetu udaraju po zdravom mozgu...ovi sa bolesnim mozgovima...