Папа одобрио декрет да се надбискуп Ромеро прогласли свецем

Танјуг

07. 03. 2018. у 13:38

Папа одобрио декрет да се надбискуп Ромеро прогласли свецем

Фото: Танјуг/АП

Ватикан је данас саопштио да је папа Фрања одобрио декрет током састанка са поглаварима Ватикана да се убијени салвадорски надбискуб Оскар Ромеро прогласи свецем
Ватикан је данас саопштио да је папа Фрања одобрио декрет током састанка са поглаварима Ватикана да се убијени салвадорски надбискуб Оскар Ромеро прогласи свецем.


Папа је, такође, одобрио декрет у коме се наводи да је папа Павле VI био чудотворац, отворивши тиме пут за његову канонизацију, пренео је АП.


Прочитајте још: Папа Фрања: Јуда је можда у рају


Десничарски одреди смрти убили су Ромера марта 24. 1980. године, због тога што је проповедао о репресији војске над сиромашнима током грађанског рата који је трајао од 1980. до 1992. године.


Папа Фрања је одблокирао дугогодишњи случај проглашавања за свецем Ромера када је постао челник Римокатоличке цркве и прогласио га мучеником 2015. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sveci

07.03.2018. 13:48

Eto kako se sveci proglasavaju i stvaraju, kroz hiljadu godina ljudi ce mu se moliti, klanjati, ljubiti mu slike, mozda postane zastitnik necega a u stvari pozadina svega je politicka. A ovi sto ga poznaju mozda se cak i pitaju da li je moralno dobar i za svestenika. Prve dve zapovesti.Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене.2. Не прави себи идола нити каква лика; A mi slavimo svece zaobilazimo Boga a molimo se svecima i od svetaca pravimo idole!Veci greh i od ubistva!