РУСИЈА ОДБРУСИЛА АМЕРИЦИ: Распарчали сте Југославију, раздробили Либију, направили рат у Ираку, а нас треба да буде срамота???

Новости онлине

субота, 24. 02. 2018. у 13:59

РУСИЈА ОДБРУСИЛА АМЕРИЦИ: Распарчали сте Југославију, раздробили Либију, направили рат у Ираку, а нас треба да буде срамота???

Илустрација / Фото Thinkstock

Изјава америчког председника Доналда Трампа о циљевима САД у Сирији и „срамоти“ Русије нема никакве везе са реалношћу
Изјава америчког председника Доналда Трампа о циљевима САД у Сирији и „срамоти“ Русије нема никакве везе са реалношћу - срамота треба да буде Америку због тога што је распарчала Југославију, раздробила Либију, као и због рата у Ираку, изјавио је шеф Комитета Државне думе Русије за безбедност и одбрану Леонид Слуцки.

Трампови мотиви, како је рекао Слуцки, више су него јасни - САД желе да припишу себи победу над тероризмом и истовремено умање учинак Русије и њених партнера када је реч о проналаску решења за сиријски кризу.

- То, међутим, нема никакве везе са реалношћу. Русија се, за разлику од САД, у Сирији налази како би пружила помоћ у борби против терористичке организације ИС, чије је стварање, узгред буди речено, иницирала Америка својом политиком на Блиском истоку - рекао је он. Слуцки је подсетио и да Русија све што чини у Сирији чини на законским основама, на званични захтев сиријских власти.

- Ми смо се борили и борићемо се против терориста, не покушавамо насилним путем да оборимо режим у складу са сопственим геополитичким интересима, док је Америка све време покушавала да растури земљу на делове, не марећи за њене грађане - истакао је Слуцки.

Претходно је Трамп рекао да се САД у Сирији налазе само са једним циљем - да реше проблем ИС-а, након чега ће се вратити кући. Такође је рекао да је „срамота“ то што Русија и Иран чине у Сирији.

- То што су Русија, Иран и Сирија недавно спровели је хуманитарни безобразлук. Ми смо тамо само са једним циљем - да решимо питање ИС-а и да се вратимо кући. У принципу смо свој задатак испунили, али то што су те три земље учиниле је срамота - рекао је Трамп.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

U principu smo svoj zadatak ispunili

24.02.2018. 14:12

Niste ispunili ništa. Asad je i dalje na vlasti, niste preuzeli Siriju pod svoje, nema našte za vas u Siriji, niste izašli na granicu Irana preko Sirije,

Гојко

24.02.2018. 14:15

Ne znam zašto im nije pomenuo i rat u Avganistanu,jer je to najduži rat u koji su se SAD uplele u njenoj istoriji / 17 godina,već traje neprekidno / i iz koga bez pomoći Rusije,ne mogu da se izbave.

Ђорђе С.

24.02.2018. 17:43

@Bojan - Камо среће! Смучио ми се овај Windows 10 (чак не може ни неке преузете закрпе да инсталира)! Користим га, као и већина других, само због увреженог мишљења да је највише програма написано за тај OS. Некада јесте тако било, али све више увиђам да данас нема области за коју нису написани програми који раде под другим OS (много брже и са мање багова, а неки су уз то и freeware)!

Deki

05.04.2018. 02:24

@Bojan - E ovako posto imam poslovni kanal na jutjubu imam uvid u statistike posetilaca i mogu da vidim koje operativne sisteme ljudi najcesce koriste na PRVOM MESTU JE LINUX!!! NA DRUGOM JE ANDROID!!! A NA TRECEM JE WINDOWS!!! Za tim ih slede IOS,CHROMECAST,MACHINTOSH itd...

MiRa

24.02.2018. 15:06

Mene samo zanima dali ameri stvarno veruju u ono što izjave. Ako veruju, dali misle da je ostali svet toliko glup da i on poveruje u njihove laži i besmislice.

Vatro Marx

24.02.2018. 17:13

Nema kod njih svadje samo prepucavanjea da bi dosli do kriticne situacije nasli bizajednicko rjesenje. Plase se izmedju sebeoni dobro znaju da pobdnika nena, ustvariu ratu su najveci gubitci da narod najvisestrada.

vladimir

24.02.2018. 19:59

Sve naciste, koje je mogla da spase, posle kapitulacije Nemačke, PORAŽENE od "Crvene armije" 1945. god., našla je utočište u Americi ili u njenim "destinacijama"! I nije čudno, da je koristila, kako pamet preživelih arijevaca /Verner fon Braun/, tako i ideologiju "nadljudi" i "više rase"!