Подружница немачке хуманитарне организације Тафел у граду Есену, која сиромашнима дели намирнице, одлучила је да више не региструје кориснике који нису немачки држављани, објавили су данас немачки медији.


"Ми смо се након дуготрајног размишљања одлучили да привремено више не примамо нове чланове који немају немачко држављанство. Удео странаца међу нашим клијентима у међувремену је достигао 75 одсто. Сматрамо да је у току процес истискивања и да немачка бака или самохрана мајка више нису могле да дођу на ред“, рекао је за немачки јавни сервис WДР председник организације "Есенер Тафел" Јерг Сартор, преноси Хина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти му украли 50 оваца, крађу доказивао и на полиграфу!

Наводи се да је Сартор одлуку образложио тиме да многи странци имају "проблем са менталитетом" и односом према старијима и женама, при чему је указао на особе арапског порекла.

"Имамо следећу ситуацију: немачка бака ујутро у седам сати стане у ред за намирнице и када отворимо њу једноставно изгурају. То тако не иде", рекао је Сартор.Он је најавио да ће ова мера остати на снази „најмање до завршетка лета“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Азиланти уместо у ЕУ стигли у – Ваљево! (ФОТО)


Наводи се да су представници осталих подружница "Тафела", која на око 1.000 локација широм Немачке сиромашнима, дели намирнице које се више не продају у радњама или ресторанима, жестоко су критиковали одлуку филијале у Есену.

И из осталих подружница "Тафела" у Рурској области, која слови за најсиромашније подручје на западу Немачке, навели су да су свесни проблема с "арапским корисницима", али да се то може решити на други начин.

Наводи се да "Тафел" дели намирнице за 1,5 милиона људи.