У Индонезији хапсе ко слави Дан заљубељних

Бета

среда, 14. 02. 2018. у 18:13

У Индонезији хапсе ко слави Дан заљубељних

Фото Танјуг, АП

Неколико градова у Индонезији забранило је прославу Дана заљубљених, а полиција је "лов на заљубљене" спровела у више провинција

ЏАКАРТА - Неколико градова у Индонезији забранило је прославу Дана заљубљених, а полиција је "лов на заљубљене" спровела у више провинција те најмногољудније муслиманске земље.

У Сурабаји, другом по величини граду Индонезије на истоку Јаве, полиција је спровела рације у хотелима и ухапсила више од 20 парова за које се сумњало да крше забрану слављења западнајачког дрштвеног празника.

На туристичком острву Ломбок, код Балија, власти града Матарама наредиле су полицији да проверу спроведу чак у школама и открије ученике који кришом прослављају празник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Погледајте луде поклоне за Дан заљубљених

У хотелима и кафеима на том острву су ипак дозвољене забаве на тему Дана заљубљених.

У провинцији Аћех, јединој у Индонезији у којој се примењује шеријатски закон, власти су забраниле Дан заљубљених, уз образложење да то није део тамошње културе.

Дан заљубљених, односно Дан Светог Валентина кога славе католици, обележава се на дан када је у време римског цара Клаудија II, током прогона хришћана, на ломачи спаљен римски свештеник и лекар Валентин, касније проглашен за мученика и свеца.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Св Трифун

15.02.2018. 16:57

Баш да хапсе... Али иначе су у праву! И зар Индонежани уместо I Love You не могу да искажу љубав на неком од својих 38 језика!