Трамп: Сан Мартина Лутера Кинга је амерички сан

Танјуг

15. 01. 2018. у 20:26

Трамп: Сан Мартина Лутера Кинга је амерички сан

Илустрација/ Фото: Танјуг/АП

Председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да је сан свештеника и борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга о друштву у којем су људи слепи на боју коже - амерички сан
Председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да је сан свештеника и борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга о друштву у којем су људи слепи на боју коже - амерички сан.

Како преноси АП, Трамп је искористио данашњи празник, 15. јануар, дан када је рођен Мартин Лутер Кинг, да на Твитеру постави видео и радио поруку својим пратиоцима.

Прочитајте још: Трамп: "Вол стрит џурнал" шири лажне вести о мом односу са Кимом; Програм заштите имиграната је вероватно мртав

Своје обраћању посветио је Кингу, баптистичком свештенику и главном борцу за људска права у САД који је убијен у априлу 1968, истичући да је сан Кинга о друштву које не види разлике у боји коже, нуди достојанство и наду сваком Американцу, без обзира на боју коже или вероисповест.

Свој први Дан Мартина Лутера Кинга у председничком кабинету, Трамп је провео преоптерећен осудама да је користио вулгаран речник када је говорио о Хаитију и појединим државама Африке, те су га неки оптужили да је расиста, наводи АП.

Прочитајте још: Трамп демантује да је користио вулгарни речник, Хаити и афричке земље увређене

"Ја сам најмање расистички настројена особа са којом сте разговарали", рекао је Трамп, одговарајући на питање новинара шта би поручио онима који га оптужују да је расиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

неимени

16.01.2018. 17:42

То је попут оног када АВ каже, ја никад нећу признати Космет.