Председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да је сан свештеника и борца за грађанска права Мартина Лутера Кинга о друштву у којем су људи слепи на боју коже - амерички сан.

Како преноси АП, Трамп је искористио данашњи празник, 15. јануар, дан када је рођен Мартин Лутер Кинг, да на Твитеру постави видео и радио поруку својим пратиоцима.

Прочитајте још: Трамп: "Вол стрит џурнал" шири лажне вести о мом односу са Кимом; Програм заштите имиграната је вероватно мртав

Своје обраћању посветио је Кингу, баптистичком свештенику и главном борцу за људска права у САД који је убијен у априлу 1968, истичући да је сан Кинга о друштву које не види разлике у боји коже, нуди достојанство и наду сваком Американцу, без обзира на боју коже или вероисповест.

Свој први Дан Мартина Лутера Кинга у председничком кабинету, Трамп је провео преоптерећен осудама да је користио вулгаран речник када је говорио о Хаитију и појединим државама Африке, те су га неки оптужили да је расиста, наводи АП.

Прочитајте још: Трамп демантује да је користио вулгарни речник, Хаити и афричке земље увређене

"Ја сам најмање расистички настројена особа са којом сте разговарали", рекао је Трамп, одговарајући на питање новинара шта би поручио онима који га оптужују да је расиста.