Мађарска: Огромна већина грађана одбацила Сорошев план

Танјуг

10. 12. 2017. у 21:45

Мађарска: Огромна већина грађана одбацила Сорошев план

Џорџ Сорош AP Photo

Државни секретар за владине комуникације Бенце Тужон рекао да према резултатима истраживања огромна већина гласача одбија план о насељавању миграната
Огромна већина гласача која је учествовала у истраживању мађарске владе, такозваним "националним консултацијама", одбацила је "Сорошев план", изјавио је данас у Будимпешти државни секретар за владине комуникације Бенце Тужон.

Према његовим речима, најновије националне консултације су најуспешније у историји спровођења таквих анкета, јер је у њима учествовало 2,3 милиона гласача.

Тужон је рекао да је до 7. децембра обрађено више од 1, 5 милиона упитника, од којих је 99 одсто било валидно, пренела је мађарска агенција МТИ.

Прочитајте још:Шпанска морнарица спасла више од 100 миграната

Скоро сви учесници одбацили су идеју, за коју МИА наводи да је део Сорошевог плана, да би милион имиграната годишње требало да буде насељено у Европи, нагласио је Тужон.

Они се такође противе уклањању ограде дуж јужне Мађарске границе и расподели миграната међу земљама чланицама ЕУ на основу обавезних квота за њихову прерасподелу, истакао је Тужон.

Амерички милијардер Џорџ Сорош у новембру је одбацио тврдње из "националне консултације" коју је спровела влада мађарског премијера Виктора Орбана да он жели да насели милион миграната годишње у Европи, уз присиљавање држава Европске уније да их приме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Saša

10.12.2017. 21:54

Kako sada i nema više izbeglica!? Sve su migranti koji jurišaju na tuđe. Vreme je za kompletnu deportaciju iz Evrope baš svih koji su u nju ušli po bilo kom osnovu. Oni koji ih zadrže prema njima carine i bojkot i uvoziti iz Kine i Amerike istu robu bez carina!

realist

10.12.2017. 22:20

Od tih milion migranata mogu on i Merkelova podeliti jer oni Dobili milione Koji Arapi placaju dabi Muslimanske Bagre nagurale u Evropu,ovo treba stopirati i oterati iz Evrope.

тлн

11.12.2017. 04:49

Док је у Србији огромна већина прихватила сорошев план, на другој страни, огромна већина мађарских грађана је одбацила сорошев план!?? Шта то говори?

Veronika

11.12.2017. 09:29

Svako treba da pročita članak u Trecem oku,pa da vidi plan stvaranja imigrantske drzave i to sta mislite gde?Tamo gde je Nato bombardovao,tamo gde se prazne sela i gradovi,tamo gde sve vise ljudi odlazi tamo,tamo,pogodicete gde vrlo lako.Zasto je sin ovog monstruma dolazio u posetu liku iz Bgda?Članak je odličan i strašan i videćete zašto hoće to da urade,da vam se kosa digde na glavi.Ovo nije moja reklama časopisa već istina koju svako treba da pročita.