Орбан ангажовао тајне службе против Сороша пред изборе

Танјуг

субота, 02. 12. 2017. у 22:28

Орбан ангажовао тајне службе против Сороша пред изборе

Фото Танјуг, AP Photo/Ferdinand Ostrop,

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да ће искористити сва расположива средства, укључујући тајне службе, да се бори против настојања америчког милијардера Џорџа Сороша да га угрози

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да ће искористити сва расположива средства, укључујући тајне службе, да се бори против настојања америчког милијардера Џорџа Сороша да га угрози.

Сорош је на видео-снимку раније данас навео да је Мађарска с Орбаном на власти под већом репресијом него током совјетске окупације у периоду Хладног рата, преноси Ројтерс.

"Он не може да дође до мене, али израбљује и тлачи људе у мађарској опозицији", навео је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Orban: Evropski parlament primenjuje "Sorošev plan"

Током 80`их година прошлог века Орбан и Сорош су били савезници у рушењу комунизма, али су након тога пошли другачијим путевима. Сорош Орбана описује као опасног аутократу, док мађарски премијер тврди да се Сорош дајући финансијску подршку опозиционим групама меша у мађарску политику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Orban: Soroševa mreža ima ogroman uticaj na Brisel

Орбан је навео да му је дужност да искористи све могуће алате државе како би се борио против Сорошевог притиска, укључујући обавештајне службе.

"Зато смо наручили обавештајни извештај о начину рада као и мађарском и европском утицају те Сорошеве машинерије", рекао је Орбан за државни радио.

Он је додао да су мађарске тајне службе ове седмице довршиле извештај, али није открио њихове закључке.

Владајућа странка Фидес припрема се за парламентарне изборе у априлу наредне године, а Орбан, који је велики фаворит за трећи мандат, очекује да ће Сорош сарађивати с његовим опонентима.

Кључни сукоб између Орбана и Сороша односи се на питање миграната које премијер одбија као егзистенцијалну претњу Европи, док Сорош даје помоћ мигрантима и подржава контролисану имиграцију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Steva

02.12.2017. 23:00

Bravo za g-dina Orbana. To isto bi trebala i naša BIA da uradi i da se svi Soroševci javno obeleže i da već jednom stanemo na put tom čoveku koji pali vatru gde god se pojavi. Njegovi dolari su natopljeni krvlju mnogih gradjana sveta.