Девет морнара нуклеарне подморнице позитивно на кокаин (ВИДЕО)

Танјуг

28. 10. 2017. у 15:07

Девет морнара нуклеарне подморнице позитивно на кокаин (ВИДЕО)

Фото Танјуг / АП

Девет британских морнара, који су били распоређени на нуклеарној подморници, отпуштено је Краљевске морнарице јер нису прошли тестирање на дрогу, односно јер су били позитивни на кокаин

Девет британских морнара, који су били распоређени на нуклеарној подморници, отпуштено је Краљевске морнарице јер нису прошли тестирање на дрогу, односно јер су били позитивни на кокаин, саопштило је данас британско Министарство одбране.

Особље једне од четири подморнице Краљевске морнарице ХМС Вигилант, које раде са Тридент нуклеарно ракетним системом, отпуштено је након што је тестирање показало да су позитивни на незаконите супстанце, преноси АФП.

"Не толеришемо коришћење дрога. Они за које се утврди да сне испуњавају наше високе стандарде отпуштају се из службе", рекао је портпарол Краљевске морнарице и додао да је покренута истрага и о непримереним односима, о чему се писало у вбританским медијима.

Британски Дејли мејл објавио је да морнари нису прошли тест на дрогу док су били усидрени у САД, где је требало да покупе нуклеарне главе, преноси Ројтерс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Sudar britanske najnovije nuklearne podmornice i broda

Портпарол Министарства одбране саопштио је да нема доказа да је ико од чланова посаде био под дејством дроге док је обављао своје дужности.

Четири британске Краљевске подморнице, од којих свака носи осам ракета и 40 нуклеарних бојевих глава има 135 чланова особља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Britanija tajno osavremenjuje svoje nuklearne podmornice (VIDEO)Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

gio

28.10.2017. 22:01

sto se mora nije tesko a mornari? nagudrani da upravljaju time pa to ne z nam kome jos moze da padne napamet..? a da pa glupim britancima