Антимигрантски АфД има пропорционално више имиграната од ЦДУ

Танјуг

30. 09. 2017. у 23:39

Антимигрантски АфД има пропорционално више имиграната од ЦДУ

Фото Танјуг / АП

Антимигрантска странка Алтернатива за Немачку (АфД) имаће у новом сазиву немачког парламента пропорционално више посланика имигрантског порекла него конзервативци канцеларке Ангеле Меркел

Антимигрантска странка Алтернатива за Немачку (АфД) имаће у новом сазиву немачког парламента пропорционално више посланика имигрантског порекла него конзервативци из Хришћанскодемократске уније-Хришћанскосоцијалне уније (ЦДУ-ЦСУ) канцеларке Ангеле Меркел.

То показало истраживање "Mediendienst Integration", портала који прикупља податке везане за имиграцију и азил, објавила је Хина, преноси Н1.

АфД, странка која први пут улази у Бундестаг пошто је освојила 12,9 посто гласова на изборима прошле недеље, од свог оснивања оштро критикује одлуку канцеларке Меркел о прихватању 1,2 милиона углавном муслиманских избеглица и тврди да исламу нема места у Немачкој.

Наводи се да се, упркос томе, истраживањем показало да је 7,5 посто од укупно 93 посланика АфД у новом Бундестагу имигрантског порекла. Таковог порекла је само 2,5 посто међу немачким конзервативним посланицима.

Наводи се да то практично значи да ће и АфД и конзервативни блок ЦДУ-ЦСУ, који је освојио највећи број посланичких места на изборима 24. септембра, имати по седам посланика који су имигранти прве или друге генерације.

"Иронично, уласком у парламент антимигрантска АфД допринела је порасту броја посланика с имигрантском позадином", каже Јанис Панагиотидис са Универзитета у Оснабрику.

Крајње лева странка Левица има 19 посланика с имигрантским пореклом, далеко више од свих осталих партија.

Наводи се да је око 22,5 посто укупне немачке популације имигрантског порекла, што значи да нису имали немачко држављанство у тренутку рођења или имају барем једног родитеља који није рођен као Немац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Evrotalibani

30.09.2017. 23:55

Nisu svi imigranti isti. Niko normalan u Evropi nema ništa protiv imigranata nemuslimanske veroispovesti, koji se lako integrišu u hrišćansku civilizaciju. Naprotiv, svima je jasno da bez dobro integrisanih imigranata nema stabilne ekonomije. Problem su muslimani koji odbijaju da se povinuju zemlji domaćinu i koji traže iste uslove kao u Saudijskoj Arabiji. Još jedna od perfidnih manipulacija Evrotalibana.

Paja

01.10.2017. 03:53

Opet pravite galamu? Zaboravili ste da kažete da su IMIGRANTI U AfD EVROPSKOG POREKLA pa se "ne broje" u one od kojih se Nemačka brani. Umesto što se pravi galama, bolje da iskoristimo priliku i naučimo nešto na greškama EU zbog kojih strada Nemačka a i mi.

Анти Антифа

01.10.2017. 09:47

Тиме пада у воду бесумучна пропаганда еврофанатика и сорошеваца о некаквом "нацизму" оних који се залажу за контролу граница као што су то државе увек и радиле.У Србији су родитељи из Шида у неким либералним про НАТО медијима (а то је ограмна већина) проглашени "фашистима"!!!