Мора да плати казну јер је шетао питона - без повоца! (ВИДЕО)

Б. ВУЈОВИЋ/ НовостиОнлине

10. 04. 2017. у 18:30

Џери Кимбал из Јужне Дакоте не може да схвати зашто мора да плати 190 долара. Каже да је сврха његовог живота да докаже људима да змије нису убице

Мора да плати казну јер је шетао питона - без повоца! (ВИДЕО)

Printscreen YouTube

ЏЕРИ Кимбал из Јужне Дакоте мораће да плати казну од 190 долара зато што је пустио своју змију да се слободно креће јавним парком Фолс.

Каже да је помислио да се ради о првоаприлској шали када су му рекли да његова змија мора да буде везана.

Кад је недавно извео своју змију добио је казну што је пустио животињу да се слободно креће, преноси „Еј-Би-Си Њуз“.

Жена која живи у близини парка приметила је питона и алармирала Друштво за заштиту животиња па је неко од њих пришао Кимбалу и казнио га.

Џули Де Џонг из тог друштва рекла је да градски прописи захтевају да кућни љубимци буду на повоцима кад се изведу у шетњу, а да змије морају, у складу са тиме, да буду смештене у кавезе.

- Ако се животиња налази на јавном месту, а није на повоцу, значи да је пуштена на слободу. Правилник ту не прави разлику међу животињама – рекла је Де Џонг.

Рекла је и како би љубитељи змија требало да имају разумевања за аверзију коју људи имају према тим животињама. Иако је легално држати змије које није нису отровне, неће сви посетиоци парка бити срећни ако виде питона.

Кимбал је рекао да сматра да је његова мисија да људе ослободи страха од змија.

- То је сврха мог живота, да покажем људима да змије нису убице. Постоји ли бољи начин да се помогне људима да разумеју ова несхаћена бића? - рекао је Кимбел.

Додао је и да планира да се на суду бори против добијене казне.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације