Украјина: Одузимање српске имовине на КиМ незаконито

Tанјуг

22. 03. 2017. у 15:20

Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович истакао је да је одлука косовске владе о национализацији имовине која је у власништву Србије на Косову незаконитa

Украјина: Одузимање српске имовине на КиМ незаконито

Oleksandr Aleksandrovych

Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович истакао је да је одлука косовске владе о национализацији имовине која је у власништву Србије на Косову незаконита.

"Такозвана косовска влада је 15. марта донела одлуку о преузимању некретнина које су регистроване на име Србије и Југославије, у власништво такозване Републике Косово", наводи се у изјави амбасадора Александровича достављеној медијима.

Украјински диипломата с тим у вези каже да његова земља потпуно дели негодовање званичног Београда и његов став о незаконитости одлуке косовске владе да национализује објекте које су у власништву Србије.

Украјина се, како истиче, и даље придржава позиције о непризнању једнострано проглашене независности Косово и самим тим не признаје правомоћност преласка објеката власништва Републике Србије у власништво косовске владе

"Делимо став Владе Републике Србије о томе да су такви кораци антиуставни и да немају правне последице, при томе не само за Републику Србију, него и за Украјину", поручио је амбасадор Александрович.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ivan

22.03.2017. 15:45

Sada očekuje i da se Srbija izjasni po pitanju imovine u Ukrajini koja je u rukama pro-ruski orjentisanih "Separatista" na istoku Ukrajine.Šta li će ovi naši reći?

Miroslav

22.03.2017. 17:36

dekan, jel ovaj kako izgleda provac namestaja...ako je ambasador, onda su mu diplomatske igrice providne ko staklo... sto je pametan, ljubi ga majka. Ukrainski fasisti pokusavaju preko kojekavih figurica da iznude komentar Srbije. nece da moze...a ko je Ukraina da njenao misljenje ima tezinu. Vlada im je banda hohstaplera koja drzi na lancu fasiste i nacionalistice pse po ulicama na lancu. bese to nekad dobra zemlja a sad kanta djubreta sto se politike i fasizma tice.