Штаб француског председничког кандидата: Руске групе покушавају да утичу на изборе

Бета

понедељак, 13. 02. 2017. у 20:15

Штаб француског председничког кандидата: Руске групе покушавају да утичу на изборе

Фото Танјуг, АП

Сарадници француског председничког кандидат Емануела Макрона изјавили су данас да се руске организације мешају у кампању, мада нису понудили никакве доказе за те тврдње
ПАРИЗ - Сарадници француског председничког кандидат Емануела Макрона изјавили су данас да се руске организације мешају у кампању, мада нису понудили никакве доказе за те тврдње.

Неколико званичника из штаба центристичког кандидата оптужили су руске медије и руске хакере да покушавају да утичу на резултате избора који треба да се одрже 23. априла и 7. маја.

Шеф Макроновог штаба Ришар Феран рекао је за француску телевизију да руска државна телевизију "свакодневно" емитује "лажне вести", као и да су на сајту Макроновог штаба забележене "стотине, па чак и хиљаде" хакерских напада из Русије.

Стручњаци, међутим, кажу да такве тврдње, и ако би биле истините, не би значиле ништа пошто хакерски напади ретко указују на то ко је умешан у њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ajajajaaaa

13.02.2017. 21:07

Amerikance razumem, njih njihova vlast ne gleda kroz ljudski intelekt, nego kroz produktivnost... Ali u Francuskoj da neko, ko pretenduje na vlast, otvoreno smatra svoje birače nedovoljno inteligentnim, i povodljivim za neistinama koje šire ruski mediji... Nemam reči za takav odnos elite prema svojim gradjanima... Veoma uvredljivo za sve sa imalo socijalne i političke inteligencije...

Рашо

13.02.2017. 22:37

@ajajajaaaa - ajajajaaaa, је ли ти стварно мислиш да јесу интелигентни? Па погледај само на примеру Француске и последња два избора, Саркози и Оланд. Упадну у арапске земље, растуре државе а онда избеглице навале код њих! То је памет? Можемо редом кроз Европу па све до нас и АВ! Не зову религије своје вернике "стадо" тек тако. Размисли мало!

Гоца СЗ

14.02.2017. 01:50

Користе методе штаба Клинтонових. Надам се да ће и да прођу као они!