Руски зоо врт уништио све своје птице због птичјег грипа

Бета

09. 01. 2017. у 18:23

У једном руском зоолошком врту уништене су све птице, међу којима и папагаји, лабудови и канаринци, пошто је претходно тридесетак угинуло од птичјег грипа, јавиле су данас локалне власти

Руски зоо врт уништио све своје птице због птичјег грипа

Twitter

У једном руском зоолошком врту уништене су све птице, међу којима и папагаји, лабудови и канаринци, пошто је претходно тридесетак угинуло од птичјег грипа, јавиле су данас локалне власти.

У зоолошком врту Вороњеж, 450 километара јужно од Москве, уништена је 141 птица, пошто је 35 угинуло од птичјег грипа овог месеца, наводи се у саопштењу које преносе руске новинске аагенције.

Међу уништеним птицама су папагаји, лабудови, фазани и канаринци.

У Ростову на Дону је уништено 160.000 ћурки од краја децембра када је откривен птичји грип на једној фарми, преноси данас економски дневник Ведомости.

Жаришта вируса птричјег грипа Х5Н8 на својој територији 17 европских земаља је пријавило Светској организацији за здравље животиња (ОИЕ) - Аустрија, Чешка, Грчка, Данска, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Италија, Мађарска, Немачка, Појска, Румунија, Србија, Швајцарска, Шведска и Велика Британија.

Од соја птичјег грипа Х5Н1 умрло је 430 људи, углавном у Југоисточној Азији, од првог избијања 2003. године, док је од соја Х7Н9 умрло 200 од појављивања тог вируса марта 2013. у Кини.
— Rus to En Fr Es News (@Rus_Eng_News) January 9, 2017

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)