Чешка неће муслиманске мигранте

Фонет

26. 12. 2016. у 19:15

Чешки председник Милош Земан поновио је у божићној поруци емитованој данас да одбија да прихвати у Чешкој "муслиманске мигранте" и критиковао вођство Европске уније као "немоћно и бирократско"

Чешка неће муслиманске мигранте

Pixsell

ПРАГ - Чешки председник Милош Земан поновио је у божићној поруци емитованој данас да одбија да прихвати у Чешкој "муслиманске мигранте" и критиковао вођство Европске уније као "немоћно и бирократско".

"Примити муслиманске мигранте, тешке за интеграцију на нашој територији, значило би створити културну мешавину која би пак могла довести до евентуалних терористичких напада", рекао је Земан у поруци коју је емитовало више телевизијских станица.

"Готово нико више данас не сумња у повезаност миграцијског талас с терористичким нападима", додао је Земан који је почетком 2013. изабран на чело државе.

"Зато се противим идеји како би било добро примити на нашу територију у наредним годинама око 6.200 миграната на тзв. добровољној бази, што је готово исто што и обавезна квота", додао је он, преносе агенције.

Земан позитивно гледа на "помоћ мигрантима у њиховој земљи подрекла или суседним земљама", као и помоћи Италији и Грчкој, земљама које се "суочавају с миграцијским таласом".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Анти Антифа

26.12.2016. 19:48

Браво!Нама су се насилно населили у 18 веку у Новом Пазару,Сарајеву,Приштини ,Скопљу,Мостару

sasa m

26.12.2016. 21:16

Svi koji su "dobili" bilo kakve papire treba insistirati da će bti poništeni i na tome treba insistirati! Neće građani Evrope da plaćaju ogromne poreze i takse a da onda neko dođe na gotovo. Ili kompletno vraćanje ili razlaz E.U. sa visokim carinama za države koje su prodale Evropu i njenu cilizaciju! Evropljani NEĆE da budu plen!

realist O

26.12.2016. 23:15

jedini pametan covek koji stiti svog naroda od muslimana koji su nepreracunljivi,i nikad nisu za suzivot,jer ne rade to sto misle nego drugim sta im drugim kazu zato je bolje sto dalje od hriscanstva.

zaliv.NET

27.12.2016. 00:21

Tako se to radi...a ne kao mi pa ostavismo tursko seme zla posejano po Srbiji te danas imamo poturice koje sikcu kao zmije na samu rec SRBIN kao da im je neko zabio klince pod nokte. Da smo mi bili pametni kao Grci mi bi sve to jos posle 1804 proterali bez izuzetka...a vidimo i danas ovi nasi kazu mi docekujemo otvorenih ruku sve. Ja se samo pitam u cije ime, vodite ih kuci! Mogu dobiti samo privremene papire i da im se odmaj kaze da moraju ici kad tad, u kasarne ih smestiti!