Октобарфест уз високе безбедносне мере

Бета-АП

субота, 17. 09. 2016. у 14:13

Октобарфест уз високе безбедносне мере
Безбедносне мере на овогодишњем Октобарфесту, фестивалу пива и фолклора, биће подигнуте на највиши ниво после серије терористичких напада у Немачкој
МИНХЕН - Безбедносне мере на овогодишњем Октобарфесту, фестивалу пива и фолклора, биће подигнуте на највиши ниво после серије терористичких напада у Немачкој, саопштили су челници Минхена.

Доношење ранчева и великих торби на фестивал биће забрањено, а скоро 30 хектара биће ограђено како би се осигурало да сви посетици прођу безбедносне контроле, рекао је заменик шефа минхенске полиције Вернер Вилер.

Он је такође најавио постављање видео-надзора и ангажовање додатних полицијских снага.

Према његовим речима, иако постоји велика могућност терористичких напада на фестивалу, властима није познато да постоје конкретне безбедносне претње.

Традиционални фестивал Октобарфест почиње 3. октобра у Минхену, а ове године се очекује шест милиона посетилаца.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Predrag

17.09.2016. 15:47

Hoće li biti zabranjena prodaja popularnih express lonaca, sekira, mačeta i noževa koji se mogu kupiti u trgovinama nedaleko od festivala? Hoće li pregledati svatkog tko ulazi u voz, podzemnu (S-Bahn, U-Bahn)? U svakom slučaju napadač, posle pokolja, neće imati nikakve šanse da pobegne, a faza "punog meseca", koji ima jak negativni učinak na psihičke bolesnike bit će glavni krivac, iako Amerikanci već par sezona obaveštavaju svoje građane da izbegavaju nošenje američkih simbola na svojoj odeći.