ПОГЛЕДАЈТЕ: Жестоке борбе у Палмири, руска авијација погодила 158 мета (ВИДЕО)

Новости онлине

26. 03. 2016. у 21:34

Борбе између сиријске армије и терориста ДАЕШ–а воде се практично у свим четвртима Палмире, осим у историјском делу града

ПОГЛЕДАЈТЕ: Жестоке борбе у Палмири, руска авијација погодила 158 мета (ВИДЕО)
Борбе између сиријске армије и терориста ДАЕШ–а воде се практично у свим четвртима Палмире, осим у историјском делу града. РТ је објавио снимке са места догађаја.

Борци „Соколова пустиње“ под командом сиријске армије почели су 24. марта јуриш на град Палмиру, који је стратешка тачка на траси Дамаск–Дејр ел Зор.

Антички храмови и древне рушевине тог града налазе се на списку Светске баштине Унеска.

После ослобађања града од терориста сиријска армија може да почне офанзиву на Раку — самопроглашену престоницу ДАЕШ–а.

МИНИСТАРСТВО: РУСКИ АВИОНИ ПОГОДИЛИ 158 МЕТА КОД ПАЛМИРЕ

Руско министарство одбране саопштило је данас да су руски авиони извели 40 летова за подршку офанзиве снага сиријске владе против Исламске државе у античком граду Палмира.

У нападима је погођено 158 мета - убијено је више од 100 екстремиста, а уништена су четири тенка и три артиљеријска положаја, навело је руско министарство.

Исламска држава је у мају прошле године из града истерала владине снаге у року од неколико дана, а затим уништила неке од најпознатијих споменика с листе светске баштине Унеска.

Сријске снаге су уз подршку руских ваздушних напада заузеле позиције у три насеља која припадају модерном делу града, саопштила је данас опозициона Опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Miro Markovic

27.03.2016. 05:51

Iskreno se radujem napretku sirijske vojkse, koja hrabro brani svoj narod i zemlju od zapadnjackim neokololonizatora. Zapadni moderni fasitisi hoce da rasture Siriju bas kao sto su raturili, Libiju, Irak, Avaganistan, Srbiju, Somaliju, Jemen, i druge male vojno slabe zemlje. Njima ne moze niko nista. Oni ne postuju medjunarodne zakone, ne znaju za pravdu niti priznaju svevisnjeg Boga. Hvala hrabroj Rusiji, koja se stavila na stranu sirijskog nevinog naroda. Nju moze samo Bog da blagoslovi.

Gojko

27.03.2016. 10:14

Prva vest na sajtu Al Masdar News je Breaking-Syrian Armed Forces liberate Palmyra.Na stotine terorista je likvidirano.Ide se dalje ka glavnom gradu ,,Islamske drzave'' Raki.

Gojko

27.03.2016. 11:41

@Gojko - Rasha Tudej,arapski servis objavljuje da je u Tedmoru [ Palmiri ]likvidirano preko 450 ISILovaca.