Пророчанство Асада и Гадафија: Европа у хаосу тероризма

Новости онлине

26. 03. 2016. у 14:44

Некадашњи либијски лидер Муамер Гадафи и сиријски председник Башар ел Асад упозорили су својевремено да ће тероризам у Европи бити у порасту уколико западни лидери буду имали учешћа у дестабилизацији ове две земље

Пророчанство Асада и Гадафија: Европа у хаосу тероризма

Башар ал Асад

Некадашњи либијски лидер Муамер Гадафи и сиријски председник Башар ел Асад упозорили су својевремено да ће тероризам у Европи бити у порасту уколико западни лидери буду имали учешћа у дестабилизацији ове две земље, али их нико није слушао.

И док су Либија и Сирија управо због тога потонуле у хаос, Европа се суочила са низом терористичких напада какве не памти у новијој историји.

Најновији напад догодио се у уторак управо у седишту Европске уније, али и низа међународних институција, НАТО-а и земаља Бенелукса.

Терористичка организација ДАЕШ преузела је одговорност за нападе у Бриселу који су однели 31 људски живот. Само неколико месеци раније, неколико стотина километара јужније, Париз је био поприште стравичног пира исте терористичке група која је у више координисаних напада убила 130 људи.

Више је него очигледно да су Гадафи, Асад и други који су схватали њихову забринутост разумели дешавања и трендове у региону, иако нису могли да предвиде конкретне нападе и њихову сценографију.

Неколико месеци пре смрти пуковник Гадафи је управо рекао да је јединствена и стабилна Либија једина брана која спречава бујицу стотина хиљада миграната и терориста у руху избеглица да поплаве Европу.

„Либија има безбедносну улогу на Медитерану“, упозорио је он својевремено за париску телевизијску станицу „Франс 24“.

Упркос овим тврдњама, Француска, још неколико чланица НАТО-а и других земаља наставило је са војном интервенцијом у Либији. Земљу је преплавио невиђени талас смртоносног насиља који је, у последње време, као последицу имао развој све већег упоришта злогласног ДАЕШ-а међу обичним људима.

У 2013. години, када су западни лидери разматрали слање оружја сиријским побуњеницима, Башар ел Асад је упозорио на развој опасног сценарија. Приступ додатном наоружању није само допринео јачању терориста у Сирији, већ је довео и до „директног извоза тероризма у Европу“, рекао је он.

„Ако Европљани испоруче оружје, европско двориште постаће терористичко, а Европа ће платити цену за то“, упозорио је Асад.

Почетком 2015. године, Ахмед Гадафи ел Дам, рођак некадашњег председника Либије и бивши обавештајни званичник, предвидео је у Европи, за годину или две, терористички напад упоредив са 11. септембром у САД.
(Извор: sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Чапајев

26.03.2016. 15:05

То и јесте циљ Америке да направи рат у Европи. Ништа ново!

sas

26.03.2016. 16:00

Pa dobro. To nije veliko prorocanstvo. Svima je poznato da se Lybia i Syria borile protiv Islamskog terorizma. Evropi i Americi je bio potreban terorizam. Terorizam je donio najnizu cenu nafte iiii.... I zato su potrebne neke male zrtve(kolateralne stete;) PS: Evropa je pocistila Vrlo bogat narod koi se bavio biznisom a ne terorizmom...

Dumar

26.03.2016. 16:07

Cudno kako taj talas terorizma obilazi Angloamerikance. Je l` da, bas nekako cudno. Ne moze se covek cudom nacuditi, kako su oni sada izvan tih meta. Eh, ko ih ne zna...

Logic

26.03.2016. 17:06

Nije to nikakvo proročanstvo proisteklo iz natprirodnih osobina. Bilo je to samo upozorenje bazirano na očiglednom činjeničnom stanju.Zašto je ignorisana cena ostvarenja neposrednih planova? Ko je imao tu moć? To sada u vreme naplate nema nikakvog značaja. Znamo ko plaća.

mirjana

26.03.2016. 17:08

"Predvideli"????Znali su kako ce se dogadjaji odvijati ali "zapadnjaci" su hteli i hoce glave" diktatora"!!!Nije potrebno biti "prorok" vec razuman covek!!

Prason 34. reda

26.03.2016. 18:43

Imeće Evropa zanimaciju sa teroristima sve dok Amerikosi ne nađu neku novu žrtvu.

sumadinac

26.03.2016. 19:03

pravog mira u svetu vise nikad nece biti sve dok ne budu osudjeni i kaznjeni svi oni koji su izvrsili agresiju i razorili suverene drzave : jugoslaviju,irak,libiju.siriju...oni su su trenutno jako mocni ali ce to i sami uvidet cim im nikne kod njih ono sto su sami posejali..

Nauta Brodic

27.03.2016. 15:02

Zapadna"civilizacija" navikla da zivi od pljacke i unistavanja drugih naroda, stolecima u nazad.

dobrica

27.03.2016. 22:05

Zasto li su izostavili Hag?Mozda im niko nije rekao da treba tamo da idu?