Јемен: У бомбардовању пијаце погинуло најмање 65 људи

Бета

15. 03. 2016. у 21:51

Најмање 65 особа је погинуло, а више од 50 људи је рањено када су војни авиони коалиције предвођене Саудијском Арабијом данас гађали пијацу у провинцији Хадза, на северу Јемена

Јемен: У бомбардовању пијаце погинуло најмање 65 људи

Twitter

Најмање 65 особа је погинуло, а више од 50 људи је рањено када су војни авиони коалиције предвођене Саудијском Арабијом данас гађали пијацу у провинцији Хадза, на северу Јемена, пренела је јеменска новинска агенција Саба, која је под контролом шиитских Хути побуњеника.

Према наводима очевидаца, најмање два пројектила погодила су пијацу у граду Мустаба, јавља британска телевизија Би-Би-Си.

"Призор на пијаци је стравичан, међу погинулима је велики број деце која су радила на пијаци", изјавио је очевидац Шовеи Хамуд за агенцију АП.

Локални званичници наводе да су жртве биле цивили, као и да међу њима има деце.

У ваздушним нападима коалиције окупљене око Саудијске Арабије до сада је погинуло 6.200 људи.

Прошлог месеца 168 цивила погинуло је у ваздушним нападима.


— AmnestyInternational (@amnesty) March 14, 2016

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

lu di lo

16.03.2016. 00:15

Oni gadjaju i bolnice, škole... Ciljano... To je deo doktrine, sem života uništiti i sve uslove za život... I materijalne i duhovne... Otuda takve ratne strahote i talasi izbeglica... Strašni zločini, bombardovanje mostova, trafostanica, snajperi po civilima, spaljivanja, bojni otrovi, javna odsecanja glava... Sve je to ista doktrina, uništiti uslove za život... Rat civilizacija traje, niko to glasno ne govori...

karate

16.03.2016. 11:10

@lu di lo - A , to se prijatelju naziva genocid . Sve se radi smisljeno da bi se jedan narod unistio , raselio , izginuo , unistena infrastruktura i sve sto je vezano za opstanak . Sve to podrzava Amerika, Evropa , Rusija , Arapi , Kina .... E to su UN i njihova pravda .