Борислав Комад: Америчка европска унија

13. 02. 2016. у 13:02

Борислав Комад: Америчка европска унија
Џон Мекејн, сенатор САД, поручио је, боље рећи заповедио својим савезницима у ЕУ да се она, кад су у питању санкције уперене против Русије, не питају ама баш ништа

НАРЕДБОДАВНО, попут војне команде, Џон Мекејн, сенатор САД, поручио је, боље рећи заповедио својим савезницима у Европској унији да се она, кад су у питању санкције уперене против Русије, не питају ама баш ништа!

- Само ће Америка одлучити да ли ће и када санкције Москви бити укинуте. Међу Европљанима се води много расправа у многим земљама које траже излаз. Само, међутим, од Вашингтона зависи да ли ће и када санкције бити укинуте - јасно и гласно подвикује он.

Кад су, дакле, према Мекејну у питању западноевропски интереси, они апсолутно зависе од добре воље или зловоље САД.

Јавно прозвани Европљани, међутим, остали су без икакве реакције на прозивку сенатора, што би требало да значи како су се одавно помирили са чињеницом да им главна централа није у Бриселу него у Вашингтону.

Неко ће рећи да је то ипак само мишљење једног од десетине америчких сенатора на које не би требало обраћати пуно пажње, али мистер Џон Мекејн разликује се ипак од својих колега.

Као истакнути јастреб, он је у два маха као председнички кандидат републиканаца изашао двехиљадите године на црту Џорџу Бушу млађем, а 2008. садашњем домаћину Беле куће Бараку Обами, и оба пута био поражен. То значи и да се питао нешто и да се и сад пита, па зато не би требало занемаривати и његов садашњи утицај, поготово што није усамљен у својим политичким промишљањима испод сводова Сената и Конгреса његове земље.

Кремљ, с друге стране, као и да не хаје какве су поруке са оне стране Атлантика.

Руски премијер Дмитриј Медведев, ноншалантно је изјавио како његова земља "не намерава да предузима никакву иницијативу за окончање санкција, које је Европска унија увела Москви, јер тај процес нису ни започеле руске власти".

Па шта би, дакле, требало чинити и учинити из угла европског запада.

Најпростији одговор који се напросто намеће да западноевропска дружина, ма шта то значило, једноставно промени име у Америчку европску унију. Па, нек буде шта буде!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Родољуб, Краљево

13.02.2016. 13:50

Тако се поштује ЗАСЛУГА Русије у одбрани Севера Америке од Југа у њиховом "братоубилачком" рату и свесрдној помоћи Царске Русије...!Али треба имати ПАМЕТИ и не понети се у ЗЛУ....ДОК НЕ БУДЕ КАСНО...?!

Dumar

13.02.2016. 14:22

Aha, dobro je, samo neka zakuvavaju medjusobne odnose. EU je pred raspadom ( jedino ako Englezi uslise molbu Joksimoviceve, onda ne ), pa ako pukne americka veza sa njima, eto svetu blagodeti. Dace Bog.