Италијанска полиција запленила је 9.000 боца копија скупоценог пенушавог шампањца "Моет и Шандон" сакривених у шупи у околини Падове.


Заплењени шампањац вредео би на тржишту више од 350.000 евра. Полицајци су пронашли и 40.000 лажних етикета, па се процењује да су фалсификатори планирали да на лажном пићу зараде 1,8 милиона евра, наводи британски лист Гардијан.


Након претреса сеоског имања у околини Падове, ухапшено је осам особа, одраније познатих полицији, због сумње да су копије шампањца производиле у истој шупи у којој су боце пронађене.


Анализом је утврђено да се у флашама не налази луксузни шампањац, већ обично бело пенушаво вино. Истражитељи су ушли у траг фалсификаторима након откривања боца са лажним серијским бројевима.


Заплењено вино неће бити бачено,већ ће бити донирано италијанском региону Венето, највећем произвођачу Просека, који се сматра италијанским одговором на француски шампањац.


Фалсификовање луксузних брендова као што су "Прада" и "Луј Витон" одавно представља проблем за модне гиганте. Међутим, изгледа да се слична судбина смеши и најпознатијим произвођачима шампањца.