Ел Сиси: Нова побуна могла би да уништи земљу

Бета

24. 01. 2016. у 17:01

Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси упозорио је грађане да не излазе на заказане протесте 25. јануара поводом пете годишњице "Арапског пролећа" из 2011. године, тврдећи да би нова побуна могла да уништи земљу

Ел Сиси: Нова побуна могла би да уништи земљу

Фото Бета

Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси упозорио је данас грађане да не излазе на заказане протесте 25. јануара поводом пете годишњице "Арапског пролећа" из 2011. године, тврдећи да би нова побуна могла ;да уништи земљу.

Ел Сиси је, међутим, рекао и да пета годишница рушења председника Хоснија Мубарака и "Арапског пролећа" из 2011. године треба да се обележи, као и да је Египт на добром путу, иако ће бити потребно још времена за развој демократије.

Он је нагласио у свом данашњем говору, дан пре обележавана рушења бившег египатског председника Мубарака, да "демократија не сазрева преко ноћи, већ да је то дуготрајан процес".

"Данашњи Египат разликује се од Египта јуче, заједно градимо модерно, развијено и цивилизовано друштво", изјавио је Ел Сиси.

Он је оптужио припаднике забрањеног исламистичког Муслиманског братства да покушавају да злоупотребе годишњицу револуције у Египту у личне сврхе.

Председник Египта заложио се јуче за чврст одговор било каквим немирима и позвао на наставак борбе против исламских милитаната.

Египат сутра обележава пету годишњицу устанка против 30-годишње владавине Хоснија Мубарака која је означила почетак "Арапског пролећа" у тој земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације