Сиријска војска нанела је тешке губитке терористима на подручју у близини Дамаска, јавила је иранска новинска агенција Фарс, позивајући се на војне изворе.

"Позиције милитантинх група у Замалки, североисточном предграђу Дамаска, су под великом офанзивом сиријске војске и њених савезника", рекао је агенцији Фарс неименовани извор из војске, пренео је Спутњик.

Сиријске владине снаге, такође, врше нападе и на положаје терориста у насељима око Дамаска - у Ел Рејхану, Ел Нашабијаху, Ајин Тарми и Џобару.

"Владине снаге убиле су и раниле много терориста, а уништиле су и њихова војну опрему", изјавио је извор из сиријске војске.

Према његовим речима, у нападу сиријских снага на терористе Нусра фронта у Ајин Тарми, на истоку Дамаска убијено је на десетине терориста, укључујући и два команданта.

Поред копнене офанзиве, сиријска авијација изводи и ваздушне нападе на мете терориста на истоку и североистоку Дамаска.

Бомбардоване су позиције терориста у Ајин Тарми, Замалки и Думи, граду који се налази на десетак километара североисточно од центра Дамаска, и нанета им је велика штета, навео је Фарс.

Неименовани извор из сиријске војске је рекао да су сиријски авиони извели велике ваздушне ударе на логистичке војне положаје исламистичке организације Џаиш ел ислам у Думи и да је том приликом уништено неколико резервоара горива, војних возила и минобацача.

"Сиријска војска је сравнила са земељом и једну од главних војних позиција терористичке групе Ајнад ел Шам у Харасти", рекао је војни извор, додајући да је приликом бомбардовања складишта у којима су милитанти држали муницију ођекнуло неколико снажних експлозија.