Иран извози у Русију девет тона обогаћеног уранијума

Танјуг

19. 12. 2015. у 23:22

Иран ће у Русију извести око девет тона обогаћеног уранијума наредних дана, рекао је данас председник Иранске организације за атомску енергију Али Акбар Салехи

Иран извози у Русију девет тона обогаћеног уранијума

Илустрација

Иран ће у Русију извести око девет тона обогаћеног уранијума наредних дана, рекао је данас председник Иранске организације за атомску енергију Али Акбар Салехи, у тренутку када Техеран ограничава свој нуклеарни програм како би му се заузврат ублажиле санкције.

"У наредних пар дана око девет тона иранског обогаћеног уранијума биће извезено у Русију", рекао је Салехи, а пренео Ројтерс позивајући се на државну новинску агенцију ИРНА.

Иран и шест светских сила постигли су у јулу историјски споразум о иранском нуклеарном програму.

Нуклеарни преговори Ирана са САД, Русијом, Кином, Британијом, Француском и Немачком, који су почели крајем 2013, вођени су у циљу постизања споразума који би ублажио бојазни Запада да Техеран под плаштом цивилног нуклеарног програма развија оружје, у замену за ублажавање санкција које су нанеле велику штету иранској економији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

DemokratijaNeEu

20.12.2015. 06:11

Demokrata, procitaj tekst prvo, a potom se seti da tvoj zapad proizvodi 10-15 puta vise oruzija od Rusa. A plus Nato vodi agresivnu politiku ekspanzije ka granicama Rusije