Цео Крим поново снабдевен струјом

Танјуг

08. 12. 2015. у 19:34

Цео Крим поново снабдевен струјом

Илустрација

Крим је поново у потпуности снабдевен електричном енергијом, саопштило је данас руско Министарство енергетике

Крим је поново у потпуности снабдевен електричном енергијом, саопштило је данас руско Министарство енергетике, након што се један кримски регион делимично нашао у мраку када су украјински активисти 22. новембра минирали стубове за енергетско снабдевање у Херсоноској области, на југу Украјине.

"Линија Каховски-Титан-Красноперекопск је укључена данас", саопштило је министарство, потврдивши извештај званичника Херсоноске области, преноси портал Раша тудеј.

На територији Крима је 23. новембра уведено ванредно стање, пошто је без електричне енергије остало око 1,6 милиона потрошача. Крим у великој мери зависи од украјинске струје, пошто чак 70 одсто електричне енергије полуострво добија од Украјине. Цео Крим је био пребачен на алтернативно снабдевање електричном енергијом, а приоритети су биле болнице и објекти државне управе.

Украјински званичници изјавили су да су поправили струјну линију након договора са активистима који су претходно спречавали тимове за поправку да приступе локацији.

Русија планира изградњу "енергетског моста" којим ће бити повезана територија руског региона Краснодара са Кримом, а прва фаза тог пројекта требало би да буде одобрена овог месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dumar

08.12.2015. 19:58

Sad Ukrajina moze struju da proda npr. Americi. To su im prijatelji, pa ce se lako dogovoriti.