Париз: Поједине породице жртава одбијају меморијалну службу

Танјуг

27. 11. 2015. у 09:22

Париз: Поједине породице жртава одбијају меморијалну службу
У Француској ће данас бити одржана национална меморијална служба за 130 убијених, али су поједине породице жртава одбиле учешће, незадовољно што нација није била довољно заштићена

ПАРИЗ - У Француској ће данас бити одржана национална меморијална служба за 130 убијених у терористичким нападима у Паризу пре две недеље, али су поједине породице жртава одбиле учешће, незадовољно што нација није била довољно заштићена.

На служби у Паризу окупиће се око 1.000 људи, међу којима ће бити и француски председник Франсоа Оланд, као и они који су преживели нападе и породице жртвава, преноси ББЦ.

Биће одржан минут ћутања и прочитана имена свих жртава, а Оланд ће се обратити породицама жртава.

Оланд је замолио грађане широм земље да том приликом украсе своје домове плаво-бело-црвеном заставом.

"Покушали смо да дамо неки предлог који би омогућио сваком Французу да учествује у церемонији", изјавио је портпарол владе Стефан Ле Фол.

Међутим, нису све породице жртава прихватиле позив да учествују у служби у великом комплексу у којем се налази војни музеј и Наполеонова гробница.

Чланови породице једне жртве кажу да су одбили да присуствују служби јер није довољно учињено да би се нација заштитила након првобитних терористичких напада у Француској почетком године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације