Исламска држава објавила је саопштење на арапском и француском језику у коме наводи да је "Француска главна мета, све док спроводи садашњу политику".

У саопштењу се председник Француске Франсоа Оланд назива "имбецилом", а стотине људи убијених у Батаклану "идолопоклоници који су били заједно на прослави перверзности, баш као и мете из 10, 11 и 18. арондисмана".

"Француска и сви они који иду њеним путем морају да знају да остају главне мете Исламске државе... Они који су се усудили да увреде нашег пророка, који су се хвалили борбом против Ислама у Француској и нападима на муслимане у Калифату својим летелицама, који им нису помагали ни на који начин у смрдљивим улицама Париза. Овај напад је само почетак олује и упозорење за оне који не извлаче поуке", наводи се у саопштењу Исламске државе, која је прихватила одговорност за нападе у Паризу.

"Гардијан" истиче да напада није било у 18. арондисману, иако се то у саопштењу спомиње, али да нема референце на напад на стадиону "Француска".

Исламска држава је раније објавила и видео снимаку у коме поручује Французима да "неће на миру моћи да иду ни на пијацу".

Све детаље о нападима у Француској можете прочитати ОВДЕ.
(Б92)