Исламска држава поручује: Ово је тек почетак, Оланд је имбецил

Новости онлине

14. 11. 2015. у 13:14

Исламска држава објавила је саопштење на арапском и француском језику у коме наводи да је "Француска главна мета, све док спроводи садашњу политику"

Исламска држава поручује: Ово је тек почетак, Оланд је имбецил

Фото: Twitter

Исламска држава објавила је саопштење на арапском и француском језику у коме наводи да је "Француска главна мета, све док спроводи садашњу политику".

У саопштењу се председник Француске Франсоа Оланд назива "имбецилом", а стотине људи убијених у Батаклану "идолопоклоници који су били заједно на прослави перверзности, баш као и мете из 10, 11 и 18. арондисмана".

"Француска и сви они који иду њеним путем морају да знају да остају главне мете Исламске државе... Они који су се усудили да увреде нашег пророка, који су се хвалили борбом против Ислама у Француској и нападима на муслимане у Калифату својим летелицама, који им нису помагали ни на који начин у смрдљивим улицама Париза. Овај напад је само почетак олује и упозорење за оне који не извлаче поуке", наводи се у саопштењу Исламске државе, која је прихватила одговорност за нападе у Паризу.

"Гардијан" истиче да напада није било у 18. арондисману, иако се то у саопштењу спомиње, али да нема референце на напад на стадиону "Француска".

Исламска држава је раније објавила и видео снимаку у коме поручује Французима да "неће на миру моћи да иду ни на пијацу".

Све детаље о нападима у Француској можете прочитати ОВДЕ.

— Gilles N. (@VegetaMoustache) November 14, 2015

— Gilles N. (@VegetaMoustache) November 14, 2015
(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Vizantijski vizionar

14.11.2015. 14:01

Iskreno sam rekao i engiezima i rusima gde se teroristi kriju, i nista nije uradjeno, i izgleda da oni sa teroristima saradjuju.

avionske pobegulje se hvataju

14.11.2015. 17:21

@Vizantijski vizionar - Kazu rusi nisu svi ruzni a englezi nisu svi muslimani.

Milojko

14.11.2015. 20:01

@Vizantijski vizionar - Drugi put povedi prevodioca sa sobom. Mozda ce te onda razumeti.

Vizantijski vizionar

15.11.2015. 12:44

@Vizantijski vizionar - Nismo pricali o matematickoj nepoznatoj sta se krija iza komete. Nego o ratu u Sirije odakle potice.

Sredoje

14.11.2015. 19:50

Pa sad... Ne znam, ali ako se iz svega ovoga ekstrahira samo detalj zvani Oland, onda je krajnj diskutabilo da li je Oland imbeci ili nije. To sto on tako izgleda, sto tako govori, sto se tako ponasa i sto tako zivi, to jos nije dokaz da je imbecil. Pre ce biti da nije, ali trebalo bi o tome napraviti stucnu analizu,.