Папа осудио цурење поверљивих докумената

Танјуг

08. 11. 2015. у 18:36

Папа осудио цурење поверљивих докумената

Папа Фрања

Папа Фрања осудио је данас "цурење" поверљивих докумената и навео да га то неће одвратити од наставка реформи Свете столице

Папа Фрања осудио је данас "цурење" поверљивих докумената и навео да га то неће одвратити од наставка реформи Свете столице.

"Такође, желим да вам кажем да је ова тужна чињеница сигурно неће да ме одвратити од рада на реформама које су у току, уз помоћ мојих сарадника и уз подршку вас свих", рекао је папа у обраћању на десетине хиљада верника на Тргу светог Петра, пренела је агенција Ројтерс.

Два папина сарадника ухапшена су у понедељак због сумње "цурења" поверљивих интерних докумената који су део реформе финансија.

Ухапшени су шпански свештеник, монсињор Лусио Анхел Ваљехо Балда (54) и Италијанка саветница за односе са јавношћу Франческа Чаоуки (33), јавила је агенција АП.

У медијским извештајима се наводи да су они ухапшени због наводног "цурења" финансијских докумената који су део покушаја папе Фрање да реформише финансије Свете столице.

АП наводи да је из Ватикана потврђено хапшење и да је Света столица издала званично саопштење за јавност почетком недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације