Пронађен нестали дечак за којим је трагала цела Европа

Taнјуг

среда, 28. 10. 2015. у 13:06

Пронађен нестали дечак за којим је трагала цела Европа

Фото Twitter / #FindAzam

Петогодишњи сиријски дечак који је крајем септембра последњи пут виђен у Београду, после чега му се губи сваки траг, коначно је пронађен
ЛОНДОН - Петогодишњи сиријски дечак који је крајем септембра последњи пут виђен у Београду, после чега му се губи сваки траг, коначно је пронађен, јавио је Би-Би-Си, најављујући за сутра емисију о животној причи малог Азама из избегличке колоне.

Након што је Би-Би-Си 30. септембра емитовао причу о овом дечаку поломљене вилице, коме је указана помоћ у једној београдској болници након чега је нестао, у потрагу за њим кренуо је најпре новинар британског сервиса Џон Свини.

Убрзо му се придружило на хиљаде грађана преко друштвених мрежа - на Твитеру је покренута кампања са хаштагом #ФиндАзам, а потрага се проширила и на Фејсбук и Инстаграм.

И док се Свини међу избеглицама распитивао о дечаку, лепио његове слике за дрвеће, београдска полиција је сумњала да су Азам и његов пратилац Гејер Алдахам кренули од Београда ка Будимпешти, писао је британски сервис.

Мађарске власти су, међутим, за Би-Би-Си рекле да оне нису регистровале дечака по имену Азам Алдахам, а српска полиција је имала дојаву да је дечак средином септембра стигао у Минхен.

Би-Би-Си је свакодневно пратио овај случај, а у уторак увече је на Твитеру објавио да је мали Азам пронађен и да је добро, а пуштен је и кратки видео-клип на којем дечак маше гледаоцима, као најава за сутрашњу емисију.