Средњошколац хаковао приватни и-мејл налог директора ЦИА!

Танјуг

20. 10. 2015. у 14:54

Средњошколац хаковао приватни и-мејл налог директора ЦИА!
Анонимни тинејџер, који је налог отворио под именом "црацка" ушао у листу контаката, списак телефонских позива и друга документа првог човека америчке обавештајне агенције
ВАШИНГТОН - Приватне и-мејл налоге директора ЦИА Џона Бренана хаковао је један средњошколац и америчке власти истражују наводе да је тинејџер ушао у листу контаката, списак телефонских позива и друга документа првог човека америчке обавештајне агенције.

Из ЦИА су потврдили да је истрага у току, али нису прецизирали да ли је дошло до хаковања личног Бренановог и-мејла налога, пренео је британски Мирор.

"Ми смо свесни извештаја које су се појавиле на друштвеним мрежама и проследили смо предмет надлежним органима", наводи се у саопштењу ЦИА.

Анонимни тинејџер, који је налог отворио под именом "црацка", описан је у америчком дневнику Њујорк пост као "надобудни средњошколац који је био љут због америчке спољне политике".

Мирор наводи да његов твитер налог садржи линкове на фајлове за које тврди да су Бренанова листа контаката, списак телефонских позива и друга документа.

На истом твитер налогу се налази и листа имена, укључујући наводно и Џона Бренана, заједно са телефонским бројевима, и-мејл адресама и бројевима социјалног осигурања.

Хакер тврди и да је "упао" у лични мејл налог америцког секретара за унутрашњу безбедност Џеј Џонсон.

Раша тудеј преноси да ФБИ и америчка тајна служба истражују случај, док је један амерички званичник рекао за телевизију ЦНН да ниједна поверљива информација, изгледа, није процурила у јавност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ja

20.10.2015. 15:37

A taj srednjoškola zove se Žut-ko-li-mun ima 100 braće blizanaca i živi u NR Kini.

Nosonja

20.10.2015. 17:19

@ja - Da dodam, krekuje sa nekog kompjutera na kojem on nije ničim kompromitovan i ne krekuje sa svog internet priključka, samo za te "poslove" koristi, nego recimo ukrade internet preko WI FI-a negde u gradu iz nekog susednog oblakodera od neke komšinice :). Pa neka oni onda nađu ko je :) kad odu kod komšinice na kojoj je prijavljen internet uzeće od nje i tražiti fizičke tragove pošto ih nema jer ona nije "Njuškala" onda gube nit. Kompjuter mora biti "Sterilan" od društvenih mreža i ličnih podataka.