Џихадисти Исламске државе погубили висе од 90 људи у августу у Сирији

Танјуг

30. 08. 2015. у 16:47

Џихадисти Исламске државе погубили су више од 90 људи, од којих су трећина цивили, у августу у областима која се под њиховом контролом у ратом захваћеној Сирији

Џихадисти Исламске државе погубили висе од 90 људи у августу у Сирији

Џихадисти Исламске државе (ИС) погубили су више од 90 људи, од којих су трећина цивили, у августу у областима која се под њиховом контролом у ратом захваћеној Сирији, саопштила је данас Сиријска опсерваторија за људска права.

У саопштењу се наводи да има 32 цивила међу жртвама у самопроглашеним калифатима џихадиста у периоду између 29. јула и 29. августа, пренела је агенција АФП.

Међу "злочинима" за које је предвиђена смртна казна су врачање, хомосексуални чин и учешће у борбама на страни коалиционих снага против ИС у Ираку и Сирији.

Сиријска опсерваторија за људска права тврди да ова бројка искључује припаднике ИС, сиријске побуњенике и безбедносне снаге лојалне сиријском председнику Башару ал Асаду.

Од када су џихадисти ИС објавили стварање свог калифата у јуну 2014. на територијама под њиховом контролом у Сирији, погубљено је 3.156 људи на подручјима провинција Хама, Хомс, Алепо, Рака, Деир Езор и Хасаке, од којих има 1.841 цивил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације