Француска: Крава побегла из кланице постала хит на интернету

Танјуг

15. 08. 2015. у 22:14

Захваљујући организацији за заштиту животиња, једна млада крава ће убудуће живети мирним животом на селу, далеко од месарског ножа

Француска: Крава побегла из кланице постала хит на интернету

Thinkstock

Захваљујући организацији за заштиту животиња, једна млада крава ће убудуће живети мирним животом на селу, далеко од месарског ножа.

У очајничком напору да сачува главу, јуница је крајем јуна успела да побегне из кланице у Амберу, на југоистоку Француске.

Избезумљена животиња је пројурила кроз ходнике сабласне зграде и изашла напоље. Нешто касније је пронађена у дворишту оближње болнице где је успавана, што ју је спасло од "езгекуције", с обзиром да јој је због те ињекције месо постало неподобно за људску употребу.

Названа Корнет (Мали рог), та животиња "која није желела да умре", постала је хит на интернету.

Стефан Ламар, вођа групе за заштиту животиња, коме се придружила француска певачица и глумица Стоун, прикупио је 1.500 евра са откуп краве.

"Ова крава је симбол", рекао је Ламар за АФП.

"Она је доказ да и животиње имају осећања и свест и да могу да доживе стрес и намиришу смрт. Хтели смо да јој дамо још једну шансу", објаснио је он.

Корнет, која сада чека принову, провешће остатак живота заједно са својим телетом на фарми у Монмањију, у којој француски малишани уче о сеоском животу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

I am me, I am free

16.08.2015. 09:01

Bravo, Kravo! Ovo je vrlo poučno, kao i stari domaći kratkometražni film "Malj" (o crnom piletu), koji bi trebalo prikazivati svakodnevno i svuda. Vreme je da i mi počnemo da silazimo sa "pokretne trake" na koju su nas saterali.

Igor

16.08.2015. 09:19

Sjajan primer hipokrizije zapadnog društva. Milioni zadovoljnih zbog toga što je jedna krava uspela da pobegne iz klanice će posle toga sesti za ručak i počastiti se sočnim goveđim odreskom bez trunke griže savesti.

Misljenje

22.02.2018. 02:40

Mlade zivotinje ne bi trebalo ubijati. Ako vec nismo svi vegetarijanci, onda ih bar pustiti da prozive