Ирак: Џихадисти Исламске државе погубили 2.000 људи

Танјуг

08. 08. 2015. у 09:01

Џихадисти Исламске државе погубили су више од 2.000 људи у северној ирачкој провинцији Ниневех, која је под њиховом контролом, изјавио је ирачки министар одбране Калед ал Обеиди

Ирак: Џихадисти Исламске државе погубили 2.000 људи

Џихадисти Исламске државе погубили су више од 2.000 људи у северној ирачкој провинцији Ниневех, која је под њиховом контролом, изјавио је ирачки министар одбране Калед ал Обеиди.

"Припадници ИС су хладнокрвно погубили 2.070 грађана Ниневеха зато што нису хтели да сарађују са њима", рекао је Обеиди у видео снимку, објављеном на сајту Министарства одбране, не наводећи кад су и како погубљени ти људи.

Приступ већем делу севера и запада Ирака, које џихадисти контролишу од средине 2014. године, кад су прешли границу са Сиријом у намери да успоставе калифат, значајно је отежан.

Сведоци и извори из мртвачнице у Мосулу, престоници провинције Ниневех, рекли су за Ројтерс да се већи део од 2.000 погубљења догодио током протеклих шест месеци.

Већина жртава, углавном погубљених због ситнијих кривичних дела попут крађе, покопани су још раније, али су у мртвачницу у Мосулу данас допремљена тела неколико новинара и више бивших ирачких полицајаца или војника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

baba Simana-Joko Ono

08.08.2015. 10:34

Ovo za zapad i nato nije genocid i humanitarna kriza a nas su bombardovali samo sto nismo hteli u nato i sto smo branili svoje od siptarskih terorista.

blago mami koja te rodi

08.08.2015. 10:58

@baba Simana-Joko Ono - e sad mi je koncno jasno, zasto to niste podelili ranije vec ste nas pustili da zivimo u mraku

karate

08.08.2015. 19:10

@Краљевић Марко - Za TV Al Daziru je Michael Flynn ,bivsi sef obavestajno odbrambene agencije USA izjavio da je USA stvorila DAIS , El Nusra front i AL Kaidu ... sve je to dokumentovao i kazao da je Amerika naoruzavala u 2012 godini a S. Arabija placala sve to . Ma uniforme i zatvorenicka odeca .... sve vidjeno u Gvantanamo .