У Алпима пронађени остаци алпиниста несталих пре пола века

Танјуг

06. 08. 2015. у 17:26

Остаци двојице јапанских алпиниста који су нестали у швајцарским Алпима далеке 1970. године су пронађени пошто се отопио лед

У Алпима пронађени остаци алпиниста несталих пре пола века

Илустрација

ЦИРИХ - Остаци двојице јапанских алпиниста који су нестали у швајцарским Алпима далеке 1970. године су пронађени пошто се отопио лед, саопштила је данас швајцарска полиција.

Људски скелетни остаци пронађени су у септембру прошле године у подножју глечера Матерхорн, на надморској висини од 2.800 метара, а ДНК анализа је сада потврдила да ти остаци припадају двојици алпиниста несталих пре 45 година, стоји у саопштењу регионалне полиције округа Вале, а пренела је агенција АФП.

Јапански конзулат у Женеви је саопштио да се ради о остацима 22-годишњег Мичија Оикаве и 21-годишњег Масајукија Кобајашија, чији је нестанак пријављен 18. авгута 1970. године.

Конзулат је помогао швајцарским властима у потрази за члановима породице двојице алпиниста, како би њихов ДНК могао да се упореди са ДНК добијеног са пронађених остатака.

У Алпима се проналази све више остатака давно несталих алпиниста захваљујући топљењу леда изазваног глобалним загревањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације