Индијац признао убиство и силовање најмање 14 деце

Танјуг

понедељак, 20. 07. 2015. у 11:56

Индијац признао убиство и силовање најмање 14 деце
Полиција у Индији проверава да ли је Равиндер Кумар, осумњичени за убиство и сексуално злостављање 6-годишњице девојчице, уједно и серијски убица који је починио још најмање 14 сличних злочина

Индијска полиција саопштила је данас да је покренула истрагу како би утврдила да ли је осумњичени за убиство и сексуално злостављање шестогодишње девојчице Равиндер Кумар уједно и серијски убица, који је починио још најмање 14 сличних злочина.

Он је, наиме, признао да је извршио још најмање 14 кривичних дела након што је ухапшен прошлог четвртка у Њу Делхију, изјавио је за АФП заменик комесара полиције у индијској престоници Викрамџет Сингх.

Сингх је истакао да је Кумар испитан након што је полиција открила да је већ био у затвору прошле године због напада, а да је на слободу пуштен уз кауцију.

"Када смо сазнали да је већ био у притвору због сличног случаја, испитали смо га и он нам је признао још најмање 14 злочина", истакао је Сингх.

Неименовани полицијски службеник прецизирао је за АФП да је Кумар признао да је силовао и убио најмање 14 деце.

Кумар је за телевизијску станицу НДТВ рекао да их је убио јер су га вређали док је био у алкохолисаном стању и да, како је истакао, "не би био откривен".

"Изгубио сам контролу над мислима после прекомерне конзумације алкохола. Вероватно сам напао и убио 14 или 15 деце", рекао је он.

Полиција је Кумара ухапсила након што је пронашла његову личну карту на истом градилишту на коме је пронађено и тело шестогодишње девојчице, чији је нестак пријављен прошле недеље.

АФП додаје да су полицијски тимови послати на места где Кумар тврди да је починио злочине, као и да је издата наредба да се направи његов психолошки профил.

"Имамо доказе који га повезују са злочином због којег је ухапшен, али треба да се утврди да ли је крив и за остале злочине", рекао је заменик комесара додајући да ће истрага трајати дуго јер су злочини, према речима Кумара, почињени са великим временским размаком, а не зна се тачно место где су се одиграли.

Случај силовања и убиства шестогодишње девојчице у Индији се пореди са случајем из 2006. године када је пронађено 19 раскомаданих тела у канализационим одводима, недалеко од једне куће у индијском граду Ноида.

Већина тих жртава била су деца, која су претходно отета из оближњег сиромашног краја Нитхари. Њихови родитељи рекли су да их полиција није озбиљно схватила када су пријавили нестанак јер су сиромашни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)