Они немају бркове, шешире и не носе мантиле, млади су и образовани

Новости онлине

22. 03. 2015. у 17:00

Они немају мантиле, шешире, ни бркове, добро су образовани, углавном су млађи него што је то био случај током совјетског периода, социјално су прихватљиви и познају компјутерске технологије

Они немају бркове, шешире и не носе мантиле, млади су и образовани

Успешни, друштвено прилагодљиви и млађи - то је шведска верзија руског шпијуна.

„Они немају мантиле, шешире, ни бркове, добро су образовани, углавном су млађи него што је то био случај током совјетског периода, социјално су прихватљиви и познају компјутерске технологије“, описује руске шпијуне аналитичар шведске безбедносне службе Вилхелм Унге

И док овај аналитичар говори о многобројним вештинама које поседују млади руски шпијуни, шведска служба безбедности оптужује Русију да води „изванредне“ шпијунске операције, тако што трећину свог дипломатског особља у земљи користи за прикупљање обавештајних података.

Према Унгеу, шведска служба безбедности успела је прошле године да осујети неколико покушаја Русије да добије шведску технологију за своје војне снаге, а у њеном годишњем извештају Руска Федерација је идентификована као „највећа обавештајна претња против Шведске“.

Руски званичници из амбасаде нису коментарисали ове наводе.

Обавештајне тензије расту од октобра прошле године, када је Шведска приметила, наводно, руску подморницу у својим водама, иако шведски војска није могла да утврди одакле је подморница дошла.

Нордијски савет министара је прошле недеље одлучио да на „неодређено“ угаси руске информативне канцеларије са седиштем у Шведској.


(Извор: sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Opasni

22.03.2015. 17:48

Evropki propagandni rat... Opasni Rusi, špijuniraju sve i uvek... Demokratske države to ne rade... Eventualno je moguće da se grupe globalističkih misionara sa snajperskim puškama nadju u kriznim žarištima... Ali, samo kao lovci na divlje svinje...

Kre

22.03.2015. 22:24

ha? a jel to ta cuvena zapadna demokratija? Bojite se da vasi gradjani ne cuju i drugu stranu?U sovjetsko vreme su vam bila puna usta vase demokratije, a vidi sada.

Miro Markovic

22.03.2015. 23:51

Svedska jos uvek ne moze da prihvati svoj totalni poraz kod Poltave na dan 28. juna 1709. Tu su svedski kralj Karlo XII i ukrajinski hatman Mazepa bili potuceni do nogu od strane velike vojske cara Petra I Velikog Romanova. Taj dan je bio kraj svedske sile i sna ukrajinskih Kozaka da se odvoje od majke Rusije. Svedanji i dalje sanjaju da ce da pobede Rusiju, ali kada se probude java postaje - nemoguca. Ostaje im samo da "laprdaju".

milan

23.03.2015. 12:01

ova zapadna propaganda sve vise deluje kao lov na vestice "rusi su tu medju nama,oce da vam ukradu decu,spijuniraju nas,posmatraju nas,oce da nas napadnu,kuku lele nastradasmo" a onda ide samozadovoljavajuci govori o demokratiji ljudskim pravima,kako oni(zapad) predstavljaju sve sto je dobro nevino i posteno u svetu koji svi napadaju zato sto su ljubomorni,povraca mi se kad to cujem...