Шта сам урадио? Све сам их побио, наравно!

Д. Д. С.

среда, 18. 03. 2015. у 14:41

Шта сам урадио? Све сам их побио, наравно!

Роберт Дурст улази у затвор у Њу Орлеансу

Амерички богаташ Роберт Дурст (71) оптужен за вишеструка убиства. Дуго је измицао правди, али га је у затвор послала случајно снимљена изјава после интервјуа, када је мислио да је микрофон искључен

Шта сам ког ђавола урадио? Све сам их побио, наравно!

После више деценија безуспешних покушаја оптужби за више убистава, ове речи које је, у тоалету, себи у браду промрмљао амерички мултимилионер Роберт Дурст (71), сместиле су вишеструког убицу, најзад, иза решетака.

Дурст није лишен слободе када је његова бивша жена Кетлин нестала 1985. године, ни када је његова пријатељица Сузан Берман 2000. у Лос Анђелесу настрадала под неразјашњеним околностима. Он је чак 2001. ослобођен оптужби за убиство старијег комшије Мориса Блека, пошто је убедио пороту да га је убио у самоодбрани, раскомадао његово тело и остатке бацио у залив Галвестон, док је живео у Тексасу прерушен у нему жену.

За њега се кобним показао тек интервју за документарни филм "Проклетство: Живот и смрти Роберта Дурста". У последњој епизоди постојала је изјава која је деловала као признање да је убио Барманову, своју жену и Блека, али мултимилионер је ипак долијао захваљујући тренутку несмотрености. Аутори филма, наиме, тврде да је заборавио да још на себи има бежични микрофон када је после интервјуа ушао у тоалет хотела. Мислећи да га нико не чује, прошаптао је, као за себе, признање убистава.

То је уследило после питања у интервјуу да ли је написао писмо за које се веровало да га је могао послати само убица Берманове. Јер, постојала је сличност између рукописа из тог писма и анонимне поруке у којој се полиција јавља да се у кући жртве налази тело. Реч Беверли је написана са истом грешком у оба документа.

ЦРНА ОВЦА

Амерички милионер из познате њујоршке породице, Дурст је, формално прекинуо односе са фамилијом у замену за 65 милиона долара.

Породица, чије богатство се процењује на најмање четири милијарде долара, саопштила је да је осетила - олакшање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације