ЕДВАРД Сноуден је у најновијем интервјуу одговарао на питања која се тичу заштите приватности, а његов први одговор је био позив на реформу политике владе. Он је додао да би на индивидуалном нивоу људи требало да користе енкриптоване алатке, али и да престану да користе сервисе који су штетни за приватност.

Прво, треба да се отарасите Dropboxa , јер не подржава енкрипцију. Размотрите алтернативе као што је SpiderOak – истакао је Сноуден. Он такође сугерише да, иако су Фацебоок и Гоогле побољшали сигурност, ово остају "опасни сервиси" који би корисници требало да избегавају.

Његов коначни савет на овом фронту је био: "Немојте слати неенкриптоване поруке, већ уместо тога користите сервисе као што су RedPhone и SilentCircle."

Нешто раније током интервјуа, Сноуден је одбацио наводе да ће повећана енкрипција у iOS-u угрозити напоре у вези са борбом против криминала.

Он наводи да ће снаге реда и даље имати могућност да добију налог за приступ телефону осумњиченог, који укључује и кључ ка енкриптованим подацима.